Her yıl Eylül ayının ikinci haftasında düzenlenen Balkan Kürek Şampiyonası bu yıl 09-10 Eylül tarihlerinde İstanbul Haliç’te  yapılacak.

Şampiyonaya Balkan Kürek Birliği’ne üye ülkeler olan Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan,  Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan katılacak. 

Adana TOHM Kürek Antrenörleri Gökhan Aksoy ve Doruk Girişmen,  İstanbul’da Haliç’te yapılacak olan Balkan Şampiyonası Kürek Yarışları için Milli Takım Aday Kadrosu’nda  8 Adanalı sporcunun olmasının dikkatleri üzerine çektiğini belirttiler.

Sistemli bir şekilde çalışmanın karşılığını aldıklarını ifade eden Aksoy ve Girişmen: “Sporcuların gayreti ve biz antrenörlerin özveriyle görev yapması başarıyı sağladı. Ülkemizi Kürek Balkan Şampiyonası'nda temsil edecek olması gurur verici. Son yıllarda ki özverili çalışmalarımız neticesinde amaçladığımız ve hedeflemiş olduğumuz nokta olan milli takıma sporcu göndermenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki hedeflerimiz içerisinde de diğer sporcularımızı da milli takıma kazandırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

Antrenörler Aksoy ve Girişmen konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öncelikle Türkiye’nin durgun su sporları için en ideal Seyhan Baraj Gölü’ne sahibiz. İnanıyorum ki Adanalı sporcularımız madalya alarak hem kentimizi hem de ülkemizi mutlu edecektir. Sporcularımız bu konuda oldukça özverililer. Sporculara yaptığımız yatırımları madalya ile taçlandırmak istiyoruz. TOHM sporcularının antrenman, beslenme, sağlık, ulaşım ve eğitimleriyle yakından ilgilenen Ç.Ü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'a ,Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a ,  ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü ve TOHM Danışmanı Prof. Dr. Sadi Kurdak ile TOHM Koordinatörü Murat Adıgüzel’e teşekkür ederim.” 

Adana’da Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi Kürek branşı sporcuları Halil İbrahim Güzelbay, Berk Ogün, Mehmet Çapanoğlu, Serkan Özdemir, Cansu Demir, Petek Hepsağ, Didem Sürer ile Ayşenur Yılmaz ve Antrenörler Doruk Girişmen ile Gökhan Aksoy milli takım forması ile Balkan Şampiyonası’da ter akıtacak.