Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca düzenlenen, yerli ve yabancı ülkelerdeki gönüllü gençlerin sağlık hizmetlerine destek ve sosyal hizmetlere katılımını amaçlayan “Damla” projesi kapsamında, Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde ki  yaşlılara kahvaltı verildi.

 Vali Mahmut Demirtaş, eşi hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte kahvaltı programına katılarak şunları söyledi:

“Sağlık ve sosyal hizmetlerde gönüllü olun, her yaştan insan mutlu olsun” sloganıyla projeye üye toplayan ve destek veren gönüllü gençlere hitabeden Vali Demirtaş, “Damla” üyesi gençlere cesur olun, asla korkmayın.  Siz yaptığınız işe inanırsanız, cesaretle çalışırsanız, korkmadan ilerlerseniz Allah’ın izniyle karşınızda kimse duramaz.”

Vali Demirtaş,  gönüllü gençlere, proje kapsamında ülkenin çeşitli illerinde gerçekleştirdikleri sosyal hizmetlere yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

-Proje Koordinatörü Köse: “ Adana’da olmaktan mutluyuz”

Gençlik ve Spor Bakanlığı Damla Projesi Koordinatörü Mehmet Salih Köse, etkinliklerin verimli geçtiğini ifade etti.

Köse, Adana’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Azerbaycan, Mısır, Yemen, Suriye ve Türkiye’nin farklı illerinde 24 genç ile etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Etkinlikler de Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden çok büyük destek görüyoruz” diye konuştu.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Mustafa Uyanık, projelerin gerçekleştirilmesi için bütün olanakları seferber edeceklerini kaydetti.

Etkinlikte, gençler, Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’a “ Damla” projesine desteklerinden dolayı plaket  takdim etti.

-Hanımefendi Beyhan Demirtaş ebru sanatı yaptı-

Adana Valisi Demirtaş'ın eşi hanımefendi Beyhan Demirtaş’a ise çiçek verilirken Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından açılan ebru sanatı standını gezerek uygulamalı olarak ebru sanatı  yaptı.

Kahvaltı boyunca huzurevi sakinlere Adana Gençlik Merkezi tarafından müzik dinletisi ve ebru sanatı gerçekleştirildi.

Ayrıca etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Kurum Müdürü Adem Hayta, Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun ve Gençlik Merkezi liderleri katıldı.