Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kentte Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İşbirliğiyle sporda patlama yaşandığını söyledi.

Hadi, Menderes Spor Salonu’nda 8 kız, 8 erkek toplam 16 okulun katılımıyla gerçekleştirilen “Ortaokullararası Basketbol Yarı Final” müsabakalarının teknik toplantısında yaptığı konuşmada, kendisinin de eski bir sporcu olduğunu, ayrıca çeşitli illerde 30 yıl İl Spor Müdürlüğü yaptığını söyledi.

Okul sporlarının en iyi şekilde yürütülmesi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ayrı bir birim oluşturduklarını ve 4 kişinin görev yaptığını hatırlatan Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Öncelikle yarı finallere kadar gelmeyi başaran tüm okulları kutluyor ve başarılar diliyorum. Bu müsabakaların Adana’ya verilmesinden dolayı da mutluyuz. Tüm okulların kentimizde rahat etmesi için gerekli önlemleri aldık. Okul yöneticileri en küçük sorunlarında lütfen bizlere ulaşsınlar. Federasyonların bize uygun bulduğu hiçbir organizasyonu geri çevirmiyoruz. Bizler sporcu ve okul ve kulüplerin işçisiyiz. Adana, tüm branşlarda sporda her geçen gün önemli başarılara imza atıyor. Milli Eğitim ve Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle sporda patlama yaşanıyor. Hedefimiz, Adana’yı spor kenti yapmaktır.”

Toplantıya katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamit Şentürk, Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Kamil Dikici, Gençlik Hizmetleri Spor Servisi Şefi  Hanifi Altun Okul Sporları Kurul Üyeleri Çiğdem Fitik, Muhsin Yolcu, Okul Sporları Birim Sorumlusu Nida Kaya, tüm takımlara başarılar dilediler.

-YARI FİNALDE HANGİ OKULLAR VAR?-

Adana’da gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek müsabakalara katılan okulların isimleri şöyle:

Yıldız Kızlar: Adana Doğa Koleji, Mersin Gazipaşa , İstanbul Üsküdar Hasan Tan, İstanbul Bayrampaşa, Eskişehir Özel Atayurt, Nevşehir Altınyıldız, İzmir Buca, Özel Antalya Koleji.

Yıldız Erkekler: Adana Özel Burç, Gaziantep Özel Emine Nakıpoğlu, Antalya Barbaros, Hatay Beyhan Gencay, İstanbul Zeytinburnu Özel Cevizlibağ Doğa, İstanbul Ataşehir Özel Bostancı Doğa, Nevşehir Özel Kardalen, İzmir Özel Rota Ortaokulu.

Bu arada, yarı finalde dereceye girecek 2 kız, 2 erkek okulun 21-25 Mayıs tarihleri arasında Isparta’da gerçekleştirilecek Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacakları da öğrenildi.