Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Geçtiğimiz ay içerisinde Minikler Judo Türkiye Şampiyonası’nda derece yapan sporcuları makamında kabul etti.

Ataşbak, geçtiğimiz ay Minikler Judo Türkiye  şampiyonasında 32 kiloda birinci olan Emine İkra Candan,60 kiloda ikinci Himmet Yılmazel,30 kiloda Fevzi Bilir ve 50 kiloda üçüncü olan Veli Nane, Bölge Antrenörü Yusuf Uncular ve Semiha Yücel Akdeğirmen İlkokul Müdür Orhan Altun'u  makamında kabul ederek başarılarından dolayı kutladı.

Adana’da Judo sporunun son yıllarda yükselişte olduğunu söyleyen Ataşbak, "Aile olarak spora gönül vermek çok önemli. Aile desteğiyle birlikte sporcular daha çok motive oluyorlar. Yavuzlar Spor Salonu ve Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda Judo antrenmanı yapan sporcularda oldukça yüksek bir potansiyel var. Burada ki potansiyeli çıkarmaya başladık. Özellikle Judo Antrenörümüz Yusuf Uncular büyük gayretler gösteriyor. Sporcular ile yakından ilgilenmesi ve sistemli çalıştırması başarıyı getiriyor" diye konuştu.

Ataşbak, judonun olimpik spor olmasının da önemli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Özverili çalışmaların karşılığını alıyorsunuz. Geçen ay içerisinde Karaman ilinde gerçekleştirile Minikler Türkiye Şampiyonasında rakiplerine üstünlük kurarak şampiyon olan ve bayanlarda ilk olma özelliğini taşıyan Emine İkra Candan, ikinci olan Himmet Yılmazel ile üçüncülüğü elde eden Fevzi Bilir ve Vali Nane'yi tebrik ederim. Küçük yaşta spora başlamanın faydaları oldukça fazladır. Şimdi bu başarıların daha çok üstüne koyarak ilerlemek gerekiyor."

Semiha Yücel Akdeğirmen İlkokulu Müdürü Orhan Altun, kendi okulu olarak kırka yakın öğrenciyi judo sporun yönlendirdiklerini   ifade etti.

Altun, yönetici, antrenör, sporcu ve aile destekleriyle son yıllarda büyük başarılar elde etmek te olan judo branşının gelişmesi için gerekli destekleri vereceklerini belirtti.

Bu başarıların diğer sporculara örnek olacağını belirten Altun, kendilerine her konuda destek olan sorunlarıyla birebir ilgilenen Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ,Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel ile Judo Antrenörümüz Yusuf Uncular teşekkür etti.

Bu arada, ziyaret sırasında Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ahmet Bozan, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, ASKF Başkan Yardımcısı Bilal Taşdurmazlı'da hazır bulundu.

Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ahmet Bozan ve Semiha Yücel Akdeğirmen İlkokulu Müdürü Orhan Altun tarafından öğrenciler spor malzemeleri armağan ettiler.