Spor Genel  Müdürlüğü, Engelliler Federasyonu ve Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Özel Sporcular 1. Kademe Yüzme Antrenör Kursu” Adana’da başladı.

 Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Kazım Tekin,  Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan konferans salonunda gerçekleştirilen “Özel Sporcular 1. Kademe Yüzme Antrenör Kursu”nu ziyaret ederek, kurs yöneticileri ile antrenörlere başarılar dileyerek, tesis, ulaşım ve diğer tüm sorunların çözümünde gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Kurs Eğitim Yöneticisi Zafer Dikencik, kursa 35 aday antrenörün katıldığını, bir hafta sürecek kursta teknik, taktik, antrenman bilgisi, sporcu sağlığı ve beslenmesi gibi konularda kursiyerlere bilgi aktaracaklarını ifade etti.

Dikencik, kursta teorik bilgilerin yanı sıra Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda uygulamalı çalışmalar yapılacağını, kurs sonunda aday antrenörlerin sınavdan geçirileceğini sözlerini ekledi.

Bu arada, kursta Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Teknik Kurul Başkanı Cengiz Çetin’in teknik, taktik konularında bilgi aktaracağını, Eğitim Kurul Üyesi Alper Tekalp’in de kursiyerlere bilgi aktaracaklar.