Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü tarafından Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde “Çanakkale Adana Bayırı ve 2018 yılında Adana'da İzcilik planlaması” toplantısı gerçekleştirildi.

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, etkinliğinde yaptığı konuşmada, gençlerin gelişmesinde sosyal etkinliklerin yararlarına değindi.

İzciliğin temel prensipleri içinde vatana yararlı insanlar yetiştirmek olduğunu ifade eden Yavuz, “Burada yetişen gençlerimiz vatanın seven milli ve manevi değerlerine bağlı birer genç olarak yetişmekteler. İzcilik yaparak ve yaşayarak elde edilir. Bu etkinliğim düzenlenmesinde emeği ve hizmeti geçenleri kutluyorum” dedi.

Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanı Ayhan Binboğa, izciliğin din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin yapılan dünyanın en büyük üniformalı bir gençlik harekatının olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“İzcilik, çocuk ve gençleri, ruhsal, zihinsel, bedensel ve ahlaki açıdan geliştirmeyi hedef almış, kendine güvenen, sağlıklı, zeki, cesur, vatansever ve insancıl bireyler yetiştiren programlı bir faaliyettir. İzcilik, fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal açıdan bireylerin kendini geliştirmesine yardımcı olur. İzcilik, doğayı korumayı ve geliştirmeyi, tüm dünyada barışı ve huzuru sağlamayı kendisine ilke edinmiş sosyal bir etkinliktir.”

Adana ilinin izcilik anlamında artık birinci sırada olduğunu ifade eden Binboğa, “ Türkiye’de artık Adana izciliği konuşuluyor. Sürekli faaliyetler yapıyoruz. Bu etkinliklerin yapılamasında bizlere her zaman destek olan Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a, Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Kadir Gül’e ve İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Şube Müdürü Kadir Gül, Adana'da yapılacak olan etkinliklere mutlaka destek vereceklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalardan önce katılımcılara kahvaltı ikram edildi.

Etkinliğe, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, TOHM Koordinatörü Murat Adıgüzel, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri,  okullarında izcilik faaliyeti yapılan Okul Müdürleri ve izci liderleri katıldı.