Geçtiğimiz günlerde vefat eden Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi İsmet Atlı ile Adana Demirspor’un efsane futbolcusu merhum Selami Tekkazancı (Füze Selami) anısına Hatim Duası gerçekleştirildi.

Reşatbey Mahallesi  Bosnalı Salih Efendi Camisi’nde namazın ardından gerçekleştirilen Hatim Duası’nı caminin İmam ve Hatibi Mustafa Kaleağası ile müezzin Yusuf Bodrum yaptırdı.

Etkinlikte konuşan, Adanaspor Kulübü’nün eski yöneticisi, Gazeteci ve Bosnalı Salih Efendi Camisi Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Hasan Basri Yavuz, merhum efsane Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı ile Adana Demirspor’un unutulmaz futbolcusu Selami Tekkazancı’nın yerinin doldurulamayacağını söyledi.

Merhum İsmet Atlı ile Selami Tekkazancı’nın Adana ve Türk futboluna önemli katkıları bulunduğunu ifade eden Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her kentin yetiştirdiği değerler vardır. Bunların kıymetini yaşarken pek bilmeyiz. Ancak, ölünce hatırlarız. 1960 Roma Olimpiyat Oyunları’nda dünyaca ünlü İranlı Güreşçi  Gulam Rıza Tahti’yi yenerek altın madalya kazanan ve tarihe geçen İsmet Atlı’dan sonra kentimizde olimpiyat oyunlarında altın kazanan çıkmadı. 25 yıl Adana Demirspor formasını sırtından çıkarmayan ve attığı frikik golleriyle Türkiye’nin konuştuğu Füze Selami gibi futbolcu gelmedi. Başka anlamda her 2 merhum sporcunun yeri doldurulamadı. Valimiz Hüseyin Avni Coş’un talimatları ve katkılarıyla Sarıçam Spor Lisesi’nde açılan müze ile Füze Selami’nin gençlere model olacak sporculuğu sergilendi.  Güreş Eğitim Merkezi’nde  İsmet Atlı’nın adı verilerek yaşatılıyor. Merhum her 2 sporcuya rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır diliyoruz. Onları asla unutmayacağız.”

Hatim Duası’nın ardından Vali Hüseyin Avni Coş, cami dışında Selami Tekkazancı’nın oğlu Ömer Tekkazancı ve diğer vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

-HATİM DUASINA KİMLER KATILDI ?-

Büyük katılımın gerçekleştiği etkinliğe, merhum sporcuların ailelerinin yanı sıra Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Şube Müdürü Kazım Tekin, Mustafa Uyanık, Murat Adıgüzel, Türk Güreş Eğitim Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut, Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Yusuf İnce,  Asım Savaş Spor Salonu Amiri ve Milli Güreşçi Miktat Birer, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Gülleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir,  Şoförler Odası Başkanı Kazım Barışık, Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Danışmanı Tuncer Akdoğan,  Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer,  seçilmiş ve atanmış yöneticiler, eski sporcu, hakem, antrenör ve gazeteciler katıldı.

Bu arada, etkinliğe katılanlara, gül suyu, lokum ve su dağıtıldı.