Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Atletizm  branşında 47 madalya alan sporcuları kutladı.

Ataşbak, geçtiğimiz haftalarda Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu faaliyet programında yer alan Özel Sporcular Türkiye Atletizm Bölge Şampiyonası'nda derece yapan sporcular ile antrenör Muzaffer Akyiğit ve Özkan Güngör'ü makamında kabul ederek müsabakalar hakkında bilgi aldı.

Başarının gelmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Ataşbak, sporcuların gelecek müsabakalardan daha fazla madalya alarak  döneceklerine inandığını söyledi.

 Ataşbak, spor yapmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"500 sporcunun katıldığı atletizm müsabakasından 15 Altın 11 gümüş ve 9 bronz madalya alan  sporcuların başarıları göz ardı edilemez. Elde edilen başarılarda antrenörler kadar ailelerin de katkılarını unutmamamız lazım. Bu koordinasyon sağlandıktan sonra görüyoruz ki, hayatta hiç bir şeye engel yok. O nedenle,  spor yapmak isteyen engelli, engelsiz tüm vatandaşlarımıza tesislerimiz sonuna kadar açıktır. Ayrıca özel insanlar spor yaparak topluma pozitif örnek oluyorlar. Spor, engelliler için rehabilitasyon ve doğal ilaçtır. Spor yapan engelli kardeşlerimiz hem sağlıklı olacak, hem de sıkıntılarından kurtulacağı gibi, milli takımlara kadar yükselerek kentimizi ve ülkemizi de en iyi şekilde temsil  edecektir."

-Akyiğit, “Başarı Kısa Sürede Geldi”

Milli Takım ve Bölge Antrenörü Muzaffer Akyiğit, elde ettikleri başarıyı çok kısa bir sürede elde ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu başarılar, imkan verildiğinde sporcularımızın en üst seviyeye çıkabileceğinin bir göstergesidir. Adana Gençlik Spor Kulübü sporcumuz Otizmli Ertuğrul Berke Çiftçi yarışmada  aldığı derece ile Türkiye Şampiyonası'na kalmıştır. Sporcumuzun çok çalışması bu başarıyı getirdi. Geçen sezonda bu sporcumuz Okullar arası Türkiye Şampiyonu olmuştu. Bu senede katılacağı şampiyonadan mutlaka madalya bekliyorum" 

Akyiğit ayrıca, tesis ve malzeme konusunda sürekli sporcuların yanında olan Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel'e teşekkür etti.

Ayrıca ziyarette, Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Bölge Antrenörü Hakan Şahade ile özel sporcuların aileleri ve okul yöneticileri hazır bulundu.