Adananın Düşman işgalinden kuruluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Kurtuluş Kupası Satranç Turnuvası” na 20 İlden 258 erkek ve kız sporcu katıldı.

Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu,  Seyhan Rotary Anadolu Lisesi İsmail Kulak Spor salonu’nda gerçekleştirilen ve 2 gün süren turnuvada sporcular birbirlerine üstünlük kurmak için kıyasıya mücadele ettiklerini söyledi.

 Türkiye’de en fazla lisanslı sporcuya sahip federasyon konumunda olduklarını ifade eden Gergeroğlu, Adana’da da bunun olumlu yansımalarının gözlendiğini, belirterek yapılan tüm müsabakalarda kendilerinde her zaman destek olan başta Adana Valisi Mahmut Demirtaş  ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür etti.

“5 Ocak Kurtuluş coşkusunu satranç sevgisiyle buluşturduk” belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel sözlerine şöyle devam etti;

"5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96 yılı etkinlikleri çerçevesinde değişik illerden bu kurtuluş günümüze katılmalarından dolayı çok mutluyum. Burada muhteşem bir kalabalığın oluşmasında emeği geçen Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu ve ekibini tebrik ediyorum."

Dereceye giren sporculara ödülleri İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu, Adana Satranç Spor Kulübü Başkanı Ahmet Büyükpolat, Seyhan Rotary Kulübü Dönem Başkanı Emre Yıldırım ve Turnuva Başhakemi Ozan Özdemir tarafından verildi.

-Kimler Dereceye Girdi?-

Turnuva sonunda dereceye giren sporcular;

A Genel Kategorisi: Hakkı Ata Özgüner birinci, Rıdvan Şakir ikinci, Devran Dağhan üçüncü

B Kızlar Kategorisi: Edibe Eylül Çengel birinci, Yaren Sel ikinci, Defne Şenkal üçüncü

B Genel Kategorisi: Onur Yavuzeş birinci, Berat Ateş ikinci, İsmail Kan üçüncü

C Kızlar Kategorisi: Meryem Sarıkaya birinci, Alya Adıgüzel ikinci, Ahsen Nur Yalçın üçüncü

C Genel   Kategorisi: Maşallah Kayabirinci, Hazar Arslan ikinci, Mert Karataş üçüncü