Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, bedensel engelli yelken sporcularını kabul etti.

Ataşbak, kısa sürede büyük işler yapan sporcularla sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Engelli bireyleri spora kazandırmak için yoğun çabalar sarf ettiklerini ifade eden Ataşbak, “ Havuzlarımızın kullanımı konusunda her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sizler takdir edilecek bir olay yapıyorsunuz. Yelken branşını aktif hale getirmeniz bizleri gururlandırıyor. Karşımda emek veren ve ileriyi gören bir grup var. Engelli yelken branşında sizler lokomotif olacaksınız. Sizlerin içinden çok başarılı sporcular çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Adana Seyhan Baraj Gölü’nün yelken branşı için uygun olduğunu belirten Ataşbak, “ Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’ın spora olan yaklaşımı bizleri pozitif anlamda ilerletiyor. Valimizin desteği sayesinde daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.

 Yelken Antrenörü Hasan Akıllı ise yelken çalışmalarına devam ettiklerini ve Adana’da üç kulübün aktif olduğunu ifade ederek “ Türkiye’de bu branşı yapan sadece 7 kulüp var bunun üç tanesi adana kulübü olması büyük avantaj. Alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Valimiz ve İl Müdürümüzün destekleriyle büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Sporcu Volkan Öznergiz ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak sayesinde yüzme öğrendiğini daha sonrasında Türkiye Şampiyonluğuna kadar yükselip Balkan Şampiyonası’na katıldığının altını çizerek “ İl Müdürümüzle birlikte büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyorum. Sürekli yanımızda olması bizleri mutlu ediyor. Bu destekler sayesinde yelken branşında da Türkiye’de söz sahibi olacağımıza inanıyorum” diye sözlerini tamamladı.

Ayrıca ziyarette, Atlas Engelliler Kulübü Başkanı Zehra Eruçar, Son Nokta Engelliler Yönetim Kurulu Üyesi Sema Pekar ve sporcular Kubilay Mengüç, Volkan Öznergiz, Yunus Köylüoğlu, Deniz Kazak, Dilek Derman ile Hakkı Muratlı hazır bulundu.