Muay Thai Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan ve 13-18 Şubat 2018 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen  “Ercan Özhan Büyükler ve Gençler Bay-Bayanlar Türkiye Şampiyonası”nda Adanalı Muaythai sporcuları adeta madalyalara ambargo koydular.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Türkiye Şampiyonası’ndan rekor madalyalarla dönen Adanalı sporcu ve bunlara büyük emek veren antrenörleri makamında kabul ederek, müsabakalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye Şampiyonası’na yaklaşık bin beş yüz sporcunun katıldığını öğrenen Ataşbak, güçlü rakiplerine rağmen 7 altın, 10 gümüş, 10 bronz olmak üzere toplam 27 madalya kazanan sporcularla gurur duyduğunu belirterek konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adana Muaythai sporcularının Türkiye şampiyonasında kıyafetleri, davranışları ve kazandıkları madalyalarla örnek sporcu olduklarını göstermeleri bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Kazanılan madalyaların yanında, her geçen gün yeni yüzler görmenin beni ayrıca memnun ettiğini belirtmeden geçemeyeceğim. Bu sporu, gençlerimize sevdiren, sevdirmekle kalmayıp onları zirveye doğru koşturan kıymetli antrenör arkadaşlarımızı kutluyorum. Uzak Doğu sporlarında lisanslı sporcu sayısında son dönemde patlama yaşanıyor. Bu durum başarıyı getiren en önemli etkenlerden biridir.  Türkiye şampiyonasında kentimizin sesini duyuran başarılı sporcu ve kulüplere desteklerimiz artarak devam edecektir. Kazanılan 27 madalya çok anlamlı. Başarılı sporcuları, bunlara emek veren, hazırlayan ve yetiştiren antrenörleri, çocuklarını spora yönlendiren velileri ve kulüp yöneticilerini kutluyorum.”

Ataşbak, kulüp yönetici ve antrenörlerinin dayanışma içinde olmalarını isteyerek başarının böyle sağlanacağını anlattı.

-ANTRENÖR VE YÖNETİCİLERDEN ATAŞBAK’A TEŞEKKÜR
Ziyaretten duydukları memnuniyeti belirten antrenörler Hakan Şahade, Teslime Çelik, Hasan Güder, Naim Ayçiçek, Şakir Ayhan, Metin Kemik ve Alparslan Benli İl Spor Müdürü Ataşbak’a yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

-Ramazan İncetaş; “İl Müdürümüz Ataşbak’a müteşekkiriz”

Muay Thai Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ramazan İncetaş, başta Gençlikspor Kulübü olmak üzere, Kobra, Erciyes, Fırtına, Şampiyon Star, Seyhan Belediye Spor, Lider Özlü ve Yusuf Baysal Spor Kulübü yönetici ve antrenörlerinin dayanışma ve paylaşma içinde hareket ettiklerini belirterek, kendilerine zaman ayıran İl Spor Müdürü Ataşbak’a Muay Thai sporuna yaklaşımı ve desteklerinden dolayı müteşekkir olduklarını söyledi.