Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK), dünya sıralamasında ilk 250’de yer alan kadın tenisçilerin katılacağı 60 bin dolar ödüllü Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Womens Circuit Uluslararası Tenis Turnuvası düzenleyecek.

Eylül ayında yapılması planlanan ITF Womens Circuit Cup için Türkiye Tenis Federasyonu’na (TTF) başvuru yapıldı.

ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Genel Sekreter Can İstif, Sayman Yusuf Boğa, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı makamında ziyaret ederek, uluslararası turnuvanın detaylarını görüştüler.

ATDSK’nın son yıllardaki başarıları ve yatırımlarının Türk Tenisi için memnuniyet verici olduğuna dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, “Turnuva ve kort yapımıyla ilgili destek almak için bakanlığımızla gerekli görüşmeler yapacağız. ATDSK başarılı tenisçiler yetiştirerek bu alanda Türk sporuna katkı sağlamaktadır. Tenis branşında federasyonun Adana’yı tercih etmesinin en önemli faktörü hiç kuşkusuz ATDSK yönetiminin özverisi ve tesislerin uluslararası kalite ve standartlarda olmasıdır. Bu güne kadar olan müsabakalarda sağlanan geniş tabanlı katılımlar ve organizasyonların kusursuzluğu, şüphesiz bölgemizin hem tanıtımına, hem de ekonomisine üst seviyede katkı sağlamıştır” diye konuştu.

Turnuva için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğini de beklediklerini kaydeden ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, “60 bin dolar ödüllü tenis turnuvası belirli sayıda, bazı kentlerde düzenleniyor. Kadın tenisinde dünya sıralamasında ilk 250’de yer alan usta raketleri Adana’ya getirerek, tenis severlere tenis şöleni yaşatmak, geleceğe hazırladığımız genç raketleri bu usta raketlerle buluşturarak ufuklarını açmak, bunların yanı sıra Adana’mızın tanıtımını yaparak, spor turizmine katkıda bulunmak istiyoruz. Adana’ya gelen yabancı tenisçilerin kentimize, tesislerimize, iklime hayran kalacağından şüphemiz yok. Bu organizasyonumuzla Adana’nın teniste Türkiye’nin 1 numarası olduğunu da göstereceğiz. 18 yıldır aralıksız olarak Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası’nı düzenliyoruz. 60 bin dolar ödüllü turnuva ile kadın tenisçilerin kentimize gelmeleri Adana tarihinde de bir ilk olacak. ITF Womens Circuit Cup için ihtiyaç duyduğumuz 5’inci toprak kortu yapmayı planlıyoruz. Turnuva ve kort yapımıyla ilgili olarak ta destek arayışlarımız sürüyor. Ödül miktarının yarısını kulüp olarak biz üstleneceğiz, 30 bin dolar için de sponsor arayışımız var” dedi.

10 gün sürecek uluslararası turnuvada, eleme maçlarının ardından 32’lik ana tablo oluşacak. Ana tabloda yer alacak tenisçilere ödül verilecek. Bu turnuvada, Türk tenisçilerimizden ATDSK alt yapısından yetişen WTA dünya sıralamasında şu anda ilk 250’de yer alan Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu ile Başak Eraydın ve Ayla Aksu da ülkemizi temsil edecekler.

Turnuva süresince tüm maçlar tenis severlere ücretsiz açık olacak.