Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın da hazır bulunduğu Adana Stadını ziyaret etti.

Sarıçam İlçesi’nde 102 dönüm arazi üzerinde inşa edilen 33 bin kişilik Adana Stadı’nın 2018 yılı içinde hizmete gireceğini söyledi.

Vali Demirtaş, UEFA ve FIFA standartlarına uygun en son teknolojinin kullanıldığı 33 bin kişi kapasiteli stat, fiziki olarak yüzde78’inin, betonarme olarak da yüzde yüzünün tamamlandığını,  ince işler kapsamında duvar, sıva, alçı imalatlarının yapımına devam edildiğini kaydetti.

-Demirtaş, Her Aşamada Fırsat Buldukça Statta İncelemelerde Bulunuyor-

Projenin Adana için önemli olduğunu ifade eden Mahmut Demirtaş, ulaşım konusunda da çalışmalar yapıldığını bununla ilgili projeler geliştirdiklerini ve her aşamada fırsat buldukça statta incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

Demirtaş, Stadın en kısa sürede hizmete açılıp Türk sporuna ve Adana'daki spor camiasına hizmet vermesini beklediklerini, Adanaspor ve Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkarak yeni stadı kullanmalarını arzuladıklarını da sözlerine ekledi.

-İklim Özelliklerine Uygun Doğal Çim Ekilecek -

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 105x68m2 boyutlarında olan oyun sahasının, iklim özelliklerine uygun seçilmiş doğal çim ile çimlendirileceğini, saha altında filtre malzemelerle desteklenmiş kılçık drenaj sistemi uygulanarak yağmur sularının birikmeden tahliye olmasının sağlanacağını kaydetti.

Ayrıca ziyaret sırasında Adana Vali yardımcısı  Murat Süzen, Milli Eğitim İl Müdürü Turan Akpınar, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Mustafa Uyanık, Adana Stadı Yüklenici Firma Proje Müdürü Osman Belen’de hazır bulundu.