Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İftar Programı, Avrupa Birliği Bakanımız Sayın Ömer Çelik ve Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi .

Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadyumunda düzenlenen iftar programına AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Ömer Çelik ve Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç ve Zülfikar İnönü Tümer, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, milli sporcu Kenan Sofuoğlu, spor kulüplerinin yöneticileri, sporcular, antrenörler, il temsilcileri ve davetliler katıldı.

5 bini aşkın sporseverin katıldığı iftar yemeğinin açılış konuşmasını gerçekleştirilen Milli sporcu Kenan Sofuoğlu'nun ardından katılımcılara hitap eden Vali Mahmut Demirtaş konuşmasına, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizasyonuyla yarınlarımızın teminatı gençlerimizle bir araya geldiğimiz iftar programına hoş geldiniz diyor; sizleri saygıyla selamlıyorum" sözleriyle başladı.

Vali Mahmut Demirtaş, iftar programındaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi; " Öncelikle bugün gençlerimizle böylesine müstesna bir iftar sofrasında bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyor, nice Ramazanlara ulaşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum”

-VALİ DEMİRTAŞ, "İNSAN KAYNAĞIMIZ, EN DEĞERLİ HAZİNEMİZDİR"

Vali Demirtaş "Sevgili Gençler, dünyadaki en kıymetli madenlerden daha değerli bir hazinenin sahibiyiz. Yetişmiş insan kaynağımız ve beşeri zenginliğimizle geleceğe güvenle bakan ülkelerin başında geliyoruz. 18 yaş altında yaklaşık 20 milyon genç nüfusa sahip olmak, birçok sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Onları çağın gerektirdiği bilgi ve beceri ile donatırken, mutlaka bir sanat veya spor dalı ile ilgilenen bireyler olarak da geleceğin dünyasına hazırlamalıyız. Bu hususta en büyük görev kuşkusuz Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüze ve spor kulüplerimize düşüyor. Gençlik merkezleri vasıtasıyla; sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle gençlerimizin kişisel, sosyal ve ahlaki gelişimlerine önemli ölçüde katkı sağlamalıyız” diye konuştu.

Konuşmasına devam eden Vali Demirtaş, "Sizler vatanımızın, ay yıldızlı bayrağımızın, şanlı devletimizin ve aziz milletimizin umudusunuz. Birliğiniz, dirliğiniz, beraberliğiniz daim olsun. Yolunuz açık ve aydınlık, başarı her zaman sizinle olsun. Gelecek yıl bu iftar programımızı inşallah yeni Adana Şehir Stadyumunda düzenleyeceğimizi hatırlatıyor; bugünkü iftar programının gerçekleşmesinde emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu vesile ile milletimizin istikbali gençlerimizi muhabbetle kucaklıyorum. Yarın başlayacak yaz tatilinizi sağlık, mutluluk ve huzurla geçirmenizi diliyorum. Yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyor;  sizleri saygıyla selamlıyorum."

BAKAN ÇELİK; "SPORCULARIMIZLA BİR ARADA OLMAKTAN BÜYÜK BİR ONUR DUYUYORUM"

 Avrupa Birliği Bakanımız Sayın Ömer Çelik ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, bugün çok güzel bir iftar programı düzenlendiğini, sporcularla ve onların hocalarıyla bir arada olduklarını söyledi. Bu kadar sporcuyla birlikte olmanın kendileri için büyük bir şans ve mutluluk olduğunu ifade eden Bakan Sayın Ömer Çelik, sporcuların çok önemli başarılara imza attığını, onların önemli yerlerde Türkiye'yi temsil ettiğini bildiklerini kaydetti.

 BAKAN ÇELİK, "SPORU ve SPORCULARIMIZI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Bir ülkenin gelişmişlik seviyesiyle o ülkede sporun gelişmesi arasında doğrudan bir bağlantı olduğunun altını çizen Bakanımız Sayın Ömer Çelik, şöyle devam etti:

 "Pek çok yerde spor tesisleri bulunması, sporcuların desteklenmesi hususunda son derece yetersiz şartlardayken bugün Türkiye'nin pek çok yerinde, illeri geçtik; ilçelerde bile son derece önemli spor tesisleri var. Adana'nın her yerini de bu spor tesisleriyle donatmaya devam ediyoruz. Hükümetlerimiz döneminde spora verilen önemin en büyük sebeplerinden bir tanesi, gençliğimize, genç sporculara, kardeşlerimize sahip çıkmaktır. İkincisi de Türkiye'nin sesini sporun her bir alanında dünyaya daha çok duyurmaktır. Bunu giderek daha çok ve daha güçlü bir şekilde yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de sporu destekleme, teşvik etme, sporcuyu destekleme şeklindeki bu politikalarımıza devam edeceğiz. Ülke geliştikçe, büyüdükçe, ülkede istikrar oldukça bu konudaki gelişmeler de aynı hızla devam edecek."

-GENÇLİK MERKEZLERİ STAND KURDU-

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezleri tarafından iftara katılan vatandaşlar için stant kurularak el işi çalışmaları gerçekleştirildi.

-İL MÜDÜRÜ ATAŞBAK’TAN KATILIMCILARA TEŞEKKÜR-

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak,  iftar programının sorunsuz bir şekilde tamamlandığına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Spor camiamızı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadık. 5 bini aşkın sporseverle birlikle iftar gerçekleştirdik. Davetimizi kırmayıp teşrif eden öncelikle Avrupa Birliği Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e, Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’a, milletvekillerimize, milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu’na, sivil toplum kuruluşlarına, personellerimize, kulüp başkanlarımıza, antrenörlerimize, yöneticilerimize, il temsilcilerimize, hakem ve sporcularımıza çok teşekkür ederim. Bu etkinliğimizi geleneksel hale getirip daha büyük organizasyonlarla spor camiasını bir araya getirmek hedefindeyiz. Bu vesile ile iftar programında emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tarafından düzenlenen, Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda 5 bini aşkın katılımıyla düzenlenen iftar programı, edilen dualar eşliğinde, birlik ve beraberlik mesajları verilmesiyle son buldu.