Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan İl Spor Merkezleri ile Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında hazırlanan SODES destekleriyle fonlanan, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen“Geleceğin Sportmenleri Yetişiyor Projesi” projesinin açılışı gerçekleştirildi

Menderes Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılışta konuşma yapan Proje Koordinatörü Nida Kaya,

"Projemizin amacı, çocuk ve gençlerde bedensel, zihinsel ve toplumsal sağlık bilincinin uyarılması ve onlara bu değerlerin kazandırılmasındır.İl Müdürlümüz tarafından hazırlanan proje ile gençlere ulaşıp suça yönelmelerini engellemek hedefindeyiz. Bu sayede Adana'da spor yapan lisanslı sporcu sayısını da arttırmak hedefindeyiz" diye konuştu.

Kaya, projenin bir yıl boyunca sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Daha sonra  “İl Spor Merkezleri” açılışını gerçekleştiren Spor Servisi Hanifi Altun, sporcu ve velileri bilgilendirerek kayıtların devam ettiğini vurguladı.

Altun, 5-18 yaş öğrencilerin nüfus kağıdı fotokopisiyle birlikte spor servisine, Yüzme branşı için  ise Atatürk Yüzme Havuzu’na  başvurmalarını istedi.

Ayrıca, il spor merkezlerine kayıt olan öğrenci ve veliler antrenman saatleri hakkında bilgi aldılar.

 Adana’da açılan kurslar şöyle:

Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Bisiklet, Bocce, Bowling, Dart, Boks, Cimnastik, Aikido, Futbol, Gelişmekte Olan Sporlar, Güreş, Halter, Hentbol, Herkes İçin Spor, İzcilik, Judo, Kano, Karate, Kick Boks, Kürek, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Su Topu, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme, Fitness, Bilek Güreşi , Wushu, Yelken veYüzme

Bu arada açılışı Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Abdulkadir Ataşbak ile SODES Müdürü  Remzi Özdoğan'da yakından takip etti.