Adanalı sporcuların geçtiğimiz haftalarda Elazığ'da gerçekleştirilen “Kick Boks Türkiye Şampiyonası”nda, güçlü rakiplerine rağmen  altısı altın toplam 22 madalya kazanmalarının yankısı sürüyor.

Kick Boks Federasyonu Adana İl Temsilcisi Şehmus Baysal, beraberinde Kick Boks Antrenörleri  İbrahim Pıtırlı, Alpaslan Benli, Erkan İdiğ ile İzzettin Altun  ile derece yapan sporcular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı makamında ziyaret ettiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ataşbak, , lisanslı sporcu  ve kulüp sayısında patlama yaşanması, elde edilen başarıların tesadüf olmadığını, tüm hedeflerinin her branşta milli takımlara yeni yetenekler göndermek olduğunu söyledi.

Uzak Doğu sporlarında son yıllarda kentte önemli başarılar elde edildiğine dikkat çeken Ataşbak, şöyle devam etti:

“Elazığ'da gerçekleştirilen Kick Boks Türkiye Birinciliği’nde, hem de güçlü rakiplere rağmen  6 birincilik, bir ikincilik ve 15 üçüncülük ile toplam 22 madalya kazanılması beni gururlandırdı. Antrenörlerle madalya kazanan sporcuları kutluyorum. Bu başarılar karşısında bizler de tüm imkanlarımızı başarılı sporcu ve kulüplerin hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Dileğimiz milli takımlara daha çok sporcu göndermeleridir.”

Kick Boks İl Temsilcisi Baysal, her konuda  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın katkılarını asla inkar etmediklerini, başarıda Ataşbak’ın büyük payının bulunduğunu, çıtayı yüksek tutarak milli takımlara daha çok sporcu göndereceklerini kaydetti.

Sporculardan, Cemal Ali Alwattar, Şükran Teba Büyükdemir, Elif Aybüke Benli’ın  Eylül ayında Slovakya’da yapılacak   Avrupa Şampiyonası’na , Mahsun Teker'in ise İtalya'da Dünya Şampiyonasına katılacaklarını ifade eden Baysal,  Kick Boks ailesini kaynaştırmak için projeler ürettiğini  sözlerine ekledi.