Tenis Federasyonu faaliyet programında yer alan  “1.Kademe Antrenör Kursu”  Adana’da başladı.

Tenis Federasyonu Adana İl Temsilcisi Feridun Açan, 12 gün sürecek olan kursun Çukurova Üniversitesi BESYO toplantı salonunda başladığını, uygulamalı kısmının aynı tesis içerisindeki tenis kortlarında verileceğini söyledi.

Açan, tesis ve malzeme konusunda destek veren başta Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak 'a teşekkür etti.

 Kursa Adana’nın yansıra değişik illerde 41 kursiyerin katıldığını ifade eden Açan, “Son yıllarda büyük aşama kaydeden Tenis yeni antrenörlerle patlama yaşayacak. Kurs sayesinde antrenör açığını gidereceğiz. Kursa çeşitli illerden katılan kursiyerler yeni bilgilerle memleketlerine dönecekler” diye konuştu.

Açan, iki hafta sürecek olan kursu Milli takım Antrenörü Cengiz Tan ile BESYO Öğretim Görevlisi Mehmet Vural tarafından anlatılacağını belirtti.

Ayrıca, teorik ve uygulamalı eğitime katılan kursiyerler kurs sonunda yapılacak sınavlarda başarı göstermeleri halinde 1. Kademe Tenis Antrenör belgesi almaya hak kazanacaklar.

Bu arada Adana Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel ile Okul Sporları Sorumlusu Ramazan Bahadır kursa gelerek kursiyerlere başarılar dilediler.