Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan "Turkcell Kısa Kulvar Yıldız ve Genç Bireysel Baraj Geçme Yüzme Yarışları”  müsabakaları gerçekleştirildi.

Rıza Salih Saray Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen müsabakalara 10 kulüpten 78’i bayan toplam 168 sporcu katıldı.

Bir hayli çekişmeli geçen yarışmalar kelebek, kurbağalama, serbest, sırt üstü ve karışık kategorilerinde gerçekleştirildi.

Baraj derecesini geçen sporcular bu ay içerisinde İstanbul’da gerçekleştirilecek “Kısa Kulvar Türkiye Şampiyonası”na katılacaklar.

Sabri Şanlı; “Sporcularımızdaki Gelişmeleri Görmek Bizleri Mutlu Ediyor“

Adana Yüzme İl Temsilcisi Sabri Şanlı yarışlar sonrasında yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “Yapılan yarışmalar oldukça zevkli ve çekişmeli geçti. Havuzda sporcularımızın kıyasıya mücadeleleri yanında tribünde ailelerin heyecanları yarışlarımıza renk kattı. İlimizde sık sık yarışlar düzenleyerek geleceğin şampiyonlarına katkı sunmak istiyoruz. İlimiz, Yüzme Türkiye Olimpiyata Hazırlık Merkezi (TOHM) olunca sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Fakat her zorluğu aşacak imkana ve desteğe sahibiz. Bizlere her türlü olanak sağlayan Adana Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak'a teşekkür ediyorum. Kent olarak sporcu noktasında yeterli potansiyele sahibiz. Geriye kalan yetenek ve imkanları birlikte harmanlayarak, başarılı sporcuları yetiştirmektir. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Amacımız Adana’mızdan olimpiyatlara sporcular gönderebilmektir.”