Adana Valiliği'nin Himayelerinde, Türkiye Gençlik Vakfı ( TÜGVA) Adana İl Başkanlığı tarafından gelenekselleştirilerek bu yıl ikincisi düzenlenen "2. Adana 5 Ocak İller Arası Karate Minik Yıldız ve Gençler Kurtuluş Kupası Şampiyonası" yapıldı.

Müsabakalara  73 ilden 4 bin sporcu katıldı.

İlk günkü müsabakaları izlemeye gelen TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, “Türkiye Gençlik Vakfı’nın kurulmasını temelde misyonu ve vizyonu vatanına, milletine, ümmetine hayırlı bireyler yetiştirmektir. Bunun içinde elimizden geldiğince gençlerimiz en donanımlı hale getirmek için çaba sarfediyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Adana 5 Ocak İller arası Karate Kurtuluş Kupası Şampiyonasına 73 ilinden 4 bin sporcunun katılmasından dolayı mutluyum. Bu müsabakaların düzenlenmesinde emeği gece başta  Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile müsabakalara katılan tüm takımlara teşekkür ederim ”dedi.

Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlamaları Kapsamında Düzenlenen Şampiyonanın Açılış Törenine Vali Mahmut Demirtaş'ın Yanı Sıra Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru , Tamer Dağlı, Adana İl Başkanı Emrah Sancar, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Abdulkadir Ataşbak ,Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri,  Sporcular ve vatandaşlar katıldı.

 Vali Mahmut Demirtaş, Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda Gerçekleştirilen Törende Yaptığı Konuşmada, Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü Kutlamaları Kapsamında Düzenlenen Etkinliğin Önemine Değindi.

- Vali Demirtaş, "Spor, Tüm İnsanlar İçin Önemli Bir Vasıtadır"

Spor Aktivitelerinin, Fiziksel Faydaların Yanı Sıra İnsanların Ruh Sağlığını Da Olumlu Etkilediğini Belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Evrensel Kültürün Bir Parçası Olan Spor, Her Irktan, Her Dinden, Her Coğrafyadan İnsanı Aynı Mücadele Duygusunda Birleştiren Önemli Bir Vasıtadır." Dedi.

 Vali Demirtaş, Karate Sporunun Da Fiziksel Ve Ruhsal Anlamda Gelişime, Özgüvenin Artmasına Yardımcı Olduğunu Vurguladığı Konuşmasında,Şunları Söyledi; "Son Dönemde Yürütülen Çalışmalarla Karate Sporunda Ülkemizin Kazandığı Uluslararası Başarılar, Sizlerin Bu Alana İlgi Duyduğunun Da Önemli Bir Göstergesidir. Karate, Sizlere Dış Etkilerden Korunmayı Öğretirken Pozitif Düşünmeyi, Sükuneti, Sabrı Ve Kendine Saygı Duymayı Da Benliğinize Yerleştirmektedir. Dikkat Edilecek Olursa, Karate Sporunun Sizlere Kattığı Özellikler, Aslında Bizim Çeşitli Yollarla Kazandırmaya Çalıştığımız Güzel Özelliklerden Sadece Bir Kaçıdır. Bununla Birlikte Karate Başta Olmak Üzere, Sporun Her Dalını Milli Ve Manevi Değerlerimizin Kazandırılmasında, Sizlerin Sokaklardan Ve Sokaklardaki Kötü Niyetli Kişilerden, Uyuşturucu Ve Benzeri İlletlerden Uzak Tutulmanızda Önemli Bir Vasıta Olarak Görüyoruz."

TÜGVA Adana İl Temsilcisi Emrah Sancar' da Organizasyonu 2. Kez Adana'da Düzenlemenin Mutluluğunu Yaşadıklarını İfade Ederek Tüm Sporculara başarılar diledi.

 Konuşmaların Ardından Müsabakalarda Dereceye Girenlere Madalyaları Sunuldu.