Adana Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Abdulkadir Ataşbak, Cumhurbaşkanlığının ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışması sonucu Adana’da kurulması planlanan Deneyap Teknoloji Atölyesinin Ceyhan’da kurulacağını belirtti. 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına karar verildiğini, ilk etapta seçilen 12 ilden birinin de Adana olduğuna vurgu yapan Ataşbak devamında şunları kaydetti.

Cumhurbaşkanlığımızın 100 günlük icraat programı dahilinde Adana’mızda kurulacak olan Atölye, Ceyhan Gençlik Merkezimizde hayata geçirilecek. Geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmeyi hedefleyen Deneyap Teknoloji Atölyemizde yapılacak eğitim ve çalışmalar tamamen ücretsiz olacak. Kurulacak teknoloji atölyesinde, yenilikçi bir eğitim modeli esas alınarak, tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi planlanıyor. Eğitim programına dahil olan öğrencilerimiz bahsettiğim alanlarda, 24 ay derinlemesine eğitim alacak ve ilgili eğitimler sonrasında 12 ay süresince takım arkadaşları ile birlikte kendi projelerini üretecekler.” 

Abdulkadir Ataşbak; ortaokul başlangıç ve lise başlangıç çağı olmak üzere 2 yaş grubunda, 3 yıllık program kapsamındaki eğitimler için son başvuru tarihinin 3 Şubat 2019 olduğunu vurgulayarak, proje paydaşlarına ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na teşekkür etti.

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Belirleniyor!

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, tüm ülkede teknoloji üretecek ortaokul ve lise öğrencilerine hizmet vermek üzere hazırlanıyor.

Eğitime dahil olabilmek için yazılı ve uygulamalı sınava girmek gerekiyor. Belirlenen illerdeki öğrencilerimizin 3 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını yapmalarını bekliyoruz. Matematik, fen, algoritma ve genel kültür içeriklerinin olduğu, problem çözme, eleştirel düşünebilme, veri yorumlayabilme becerilerinin ölçüleceği sınav 17 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek.

Yazılı sınavın ardından, başarı gösteren öğrenciler Nisan 2019'da  uygulama sınavına dahil edilecek. 

Nihai sonuçların açıklanması ile birlikte, Mayıs 2019 itibariyle eğitime hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

 4., 5., 8., 9. Sınıf öğrencileri ile lise hazırlık öğrencileri

Adana, Ankara, Edirne, Eskişehir, Antalya, Konya, Erzurum, Trabzon, Manisa, İzmir, Muğla, Hakkari illerinde Mayıs 2019 itibariyle eğitimlere başlayacak.



Sınav kuralları ile ilgili belgeye ulaşmak için 
linki tıklayınız. https://www.deneyapturkiye.org

Sınava başvurmak için linki tıklayınız.

Milli Teknoloji Hamlesinde rol alacak gençlerin gelişimlerini sağlamak üzere Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı kapsamında desteklenen 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi Kurulması’na ilişkin protokol 07.11.2018 tarihinde imzalanmıştır. Protokolün tarafları T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’dır. Protokol kapsamında 2020 yılının sonuna kadar 81 ilde 100 deneyap teknoloji atölyesi kurulması planlanmaktadır.

DENEYAP ATÖLYESİ İÇİN PLANLANAN GENÇLİK MERKEZLERİ ADI VE ADRESİ

 1. Fazda Açılacak Deneyap Teknoloji Atölyeleri

Adana Ceyhan Gençlik Merkezi

6 OCAK MAH. İNÖNÜ BULVARI NO:338 CEYHAN / ADANA

İlk iki yıl boyunca yürütülecek atölye eğitimleri yıl boyunca hafta sonları, yarım gün şeklinde gerçekleştirilecektir.

İlk Yıl

Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama ve Elektronik Programlama alanları, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde uygulanacak temel eğitimdir. Temel eğitimlerden sonra Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Yazılım Teknolojileri (Nesnelerin İnterneti, Mobil Uygulama) Havacılık ve Uzay, Malzeme, Yapay Zekâ alanlarına ilişkin eğitimler verilmektedir.

İkinci Yıl

Öğrenciler, Yazılım Teknolojileri (Nesnelerin İnterneti, Mobil Uygulama), Siber Güvenlik, İleri Robotik, Yapay Zekâ, Enerji Teknolojileri, Uzay ve Havacılık, Malzeme alanlarından uzmanlaşmak istedikleri üç alanda eğitim alabileceklerdir. Öğrencilerden her ders modülü sonunda bir proje geliştirmeleri beklenmektedir. İkinci yılın sonunda öğrenciler, mentörleri eşliğinde eğitimin üçüncü yılında çalışacakları proje fikrini belirleyeceklerdir.

Üçüncü Yıl

Sınıf ortamında derslerin bulunmadığı bu yıl, öğrenciler takımlar halinde, ikinci yılın sonunda belirledikleri proje fikrini hayata geçirmek için çalışmalar yapacaklardır. Proje ekibi olarak ihtiyaç duydukları sıklıkta, Deneyaplarda proje toplantıları ve çalışmaları yapabileceklerdir. Yılsonunda, geliştirdikleri projenin sunumu için özel bir etkinlik düzenlenecektir.

Eğitimler hangi günlerde planlanıyor?

Eğitimlerimiz okul dönemlerinde hafta sonu cumartesi veya pazar günleri öğle öncesinde veya öğle sonrasında yürütülmektedir. Sömestr tatilinde hafta içi olarak düzenlenip, yaz tatilinde öğrenciler gruplara ayrılarak yaz dönemi 1 veya yaz dönemi 2 seçimini yaparak eğitimlerine hafta içi devam etmektedirler.