Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kabac Hatun Geleneksel Okçuluk Derneği ve Adana Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübünün ortaklaşa düzenlediği etkinliğe 7 ilden 19 okçuluk kulübü ve 150 sporcu katıldı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Adana İl Temsilcisi ve ilimizin ilk kulübü olan Adana Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Erhan Uzman, yaptığı konuşmada şunları söyledi. "Geleneksel okçuluğa desteklerinden dolayı başta Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak, Gençlik Spor Seyhan İlçe Müdürümüz Hamit Yıldırım, olmak üzere devlet büyüklerimize, Kabac Hatun Geleneksel Okçuluk Derneği Başkanı Sayın Emel Özdeş hocamıza teşekkür ederiz. Bu etkinlik ile Adana ilinde yapılanması devam eden 4 okul takımımız yarıştı. Burada asıl amaç, okul yöneticilerinin ve halkımızın dikkatini geleneksel okçuluğa çekmek, gençlerimizi okçuluk sporunun asıl unsuru olarak görmek ve bu spora olan bağlılıklarını arttırmak. Biz bu spora başladığımızda Adana'da hiçbir kulüp ya da dernek yokken şu anda öğrencilerimizin kurduğu 5 kulüp daha var. Bu işe gönül vermiş ve Türkiye'nin ilk antrenörlerinden biri olarak geleneksel okçulukta Adana'nın bir marka haline gelmesi için her şeyi yapıyoruz. Bu doğrultuda 13–14 Temmuz 2019 tarihlerinde "Geleneksel Türk Okçuluğu 18 Yaş Altı Gençler Türkiye Şampiyonasını" Pozantı Belemedik’te icra edeceğiz"

Ayrıca, Okçuluk Müsabakalarını Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, Spor Şube Şefi Hanifi Altun ve Gençlik Spor Seyhan İlçe Müdürü Hamit Yıldırım yakından takip etti.