Kredi Yurtlar Kurumu ile Hayrat Vakfı Adana İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği Osmanlıca Bilgi Yarışmasında il birincisi olan öğrenciler Ali Yılmazer ve Fatma Dağcı, hediye tabletlerini Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın elinden aldılar.

Hediye takdimi sırasında bir konuşma yapan Ataşbak, şunları söyledi: “Kurum yurtlarında kalan öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını olumlu değerlendirmek adına düzenlenen eğitimlerden biri de Osmanlıcadır. Erkeklerde ve kadınlarda il birincisi olan kardeşlerimize hediyelerini takdim ederken milletimiz adına gururlandığımı bilmenizi isterim. Ben özellikle öğrencilerimizi Osmanlı Türkçesi ile buluşturarak bin yıllık kültür, medeniyet, edebiyat ve tarihimiz hakkında bilgilendiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu ve benzeri eğitimlerimiz bundan sonraki dönemlerde de devam edecek. Gençlerimizin kültürümüzü ve tarihimizi doğru şekilde öğrenebilmeleri, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlayacaktır.”

Orhan; “İl Müdürümüze İlgi ve destekleri için teşekkür ediyorum” 

Yurtlardan sorumlu Şube Müdürü Kemal Orhan, Ataşbak’ın çok yönlü kişiliğine dikkat çektiği konuşmasında şunları kaydetti. “İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak, sadece spor camiasına sahip çıkmakla kalmıyor, gençliğe yönelik her türlü faaliyet ve eğitime sonsuz destek veriyor. Kendisinin de ifade ettiği gibi, tarihimize, kültürümüze yönelik eğitim ve yarışmalar, bilinçli bir gençliğin yetişmesine vesiledir. Böylesine anlamlı bir konuda sağladığı destek ve ilgilerinden dolayı İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de bundan sonraki yaşamlarında muvaffakiyetler diliyorum.”

Ziyarette ayrıca, KYK’dan Mustafa Doğdu, Hayrat Vakfı Adana İl Temsilciliğinden Serkan Biçer ve Hüseyin Tarakçı’da hazır bulundu.