Adana Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Proje Toplantı Salonunda yapılan hazırlık toplantısına, Adana Gençlik Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın yanı sıra, Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Adana Gençlik Merkezi Müdürü, Gençlik Spor İlçe Müdürleri katıldı.

Toplantının ardından görüşlerini dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, 100. Yılı kutlanacak 19 Mayıs Gençlik Haftasının önemine vurgu yaptı. Bu yıl 100. Yıla özel görkemli bir tören yapılacağının altını çizen Ataşbak konuşmasını şöyle sürdürdü. "Büyük milletlerin kaderini belirleyen kırılma noktaları vardır. Cesur halkımızın tarihi böyle anlar ve olaylarla doludur. Vatanseverlik, cesaret ve yetenek böyle günlerde ortaya çıkar. Kahramanlar o tarihsel anda attıkları adımlar sayesinde kahraman olurlar. Milletler o kahramanların açtıkları yolda ve omuzlarının üzerinde geleceğe yürür. Bundan 100 yıl önce Samsun’da atılan adımın manası bu yüzden büyüktür. 19 Mayıs 1919’da yakılan ateşin her geçen gün daha da büyümesinin nedeni budur. 19 Mayıs’a cesaretle, özgüvenle, disiplinle ve büyük bir heyecanla hazırlanıyoruz. Türk milleti için 100.yıl sembolik bir yılın çok daha ötesinde anlamlar içermektedir. 100 yıl önce Türk Milletinin kaderinin değiştiği o kutlu tarih, 100 yıl sonra yine büyük müjdelere gebedir. Dahili ve harici bedhahlara karşı verdiğimiz amansız mücadele, 100 yıl sonra yeniden başarıya ulaşacaktır. Bir milletin küllerinden doğuşunun 100. Yılında görkemli bir kutlama hazırlığı içindeyiz. 19 Mayısın ardından yıl boyu sürecek etkinliklerimiz olacak. Çalışmalarımızın her bir paydaşına şimdiden şükranlarımı sunuyorum.”

Hazırlık çalışmalarının ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Ataşbak, ilerleyen zamanlarda iki toplantı daha yapacaklarını söyledi.