Ataşbak, “Engelli Sporcular benim için en özel sporculardır”

Özel Sporcularla bir araya gelip onlarla sohbet eden Ataşbak şunları kaydetti; “Engelli sporcu kardeşlerimiz bizim için en özel sporculardır. Onları özel kılan, kimi insanlar için engel gibi görülen şartların, onlar için önemsiz detaylar olmasıdır. Bu kardeşlerimin çeşitli sportif faaliyetlerde bulunması ve sosyalleşerek toplumda bir farkındalık oluşturması adına yapılan her türlü çaba takdire şayandır. Bu gün burada yüzme sporunda paydaşı olduğumuz projeler kapsamında yapılan yarışmalarda, toplamda 70 madalya kazanarak olağanüstü başarı elde eden özel sporcularımız, çok kıymetli aileleri ve antrenörleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engellerini aşarak bende varım diyen kardeşlerimi kutluyor başarılarının devamını diliyorum.”  

Zehra Uçar; “Çocuklarımıza destek devam ettiği sürece başarılar artacaktır”

Atlas Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Zehra Uçar, sporcularıyla gurur duyduğunu belirttiği konuşmasına şöyle devam etti. “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte Derneğimizin paydaşı olduğu projelerimiz var. Bu projeler kapsamında belki de ailesi dışında hiç sosyal ortam görmemiş kardeşlerimize temas etme şansı bulduk. Yapabileceği bir spor dalına yönlendirerek “hayatta benimde yapabileceklerim var” dedirttik. "Spor Benim Hayatım" projesi bunlardan bir tanesi. Projede yer alan yüzme sporcularımız, Alanya'da yapılan Özel Sporcular Akdeniz Bölge Şampiyonası, Trabzon kupası, Türkiye Bedensel Engelliler Şampiyonası, Adana Bedensel Engelliler Okullar arası şampiyona ve Mersin'de yapılan Özel Sporcular Türkiye Şampiyonasında toplam 70 madalya kazanarak bizleri gururlandırdılar. Ayrıca Adana Valiliğimiz öncülüğünde yürütülen, paydaşı olduğumuz  "Engelin Engelim" projesinde, derneğimizin yetiştirdiği sporcularda bu sporcular arasındadır.

Çocuklarımıza destekler devam ettiği sürece, hem topluma kazandıracağımız engelsiz bireylerin sayısı artacak, hem de başarıların devamı gelecektir. Bu kapsamda bizlerin dertlerine ve sporcularımızın sevinçlerine ortak olan, her türlü ihtiyacımızda yardımımıza koşan, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak’a tüm sporcularım ve aileleri adına huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.”