Adalet Bakanlığı Göltepe Tesisleri kortlarında düzenlenen ve 6 gün süren müsabakalara toplam 90 sporcu katıldı.

Saadet Sabırlar; “Tenisin yeni Çağla’ları ve İpek’leri yetişiyor”

Tenis Antrenörü Saadet Sabırlar, turnuvanın çok verimli ve renkli geçtiğini vurguladığı konuşmasında şunları kaydetti. “Tenis sporunda sporcu sayısının her geçen gün artması bizleri tenisin geleceği adına umutlandırıyor. Yeni Çağla’lar ve İpek’lerin yetiştiğini  görüyoruz. Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu yeni nesillere örnek olmuş sporcularımızdır. Genç sporcularımız da onların açtığı ufuklara koşar adım gidiyorlar. Adana’da Tenisi yediden yetmişe her yaştan insanın ilgi duyduğu spor haline getirdik. 19 Mayıs Gençlik Haftası münasebetiyle düzenlenen turnuvadan hem bizler, hem sporcularımız büyük keyif aldı. Bu özel turnuvayı, yine çok özel ödül töreni ile taçlandırdık. Ben buradan tüm emeği geçenlere, sporcularımıza ve kıymetli misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Ödül töreninde 7 yaşındaki minik tenisçimiz Defne Yüce, İstiklal Marşının 10 kıtasını ezbere okurken, yine tenis sporcularımızdan 10 yaşındaki Berna Orhan keman dinletisi sundu.

Ayrıca, tenis sporcularımızdan Azra Kayran - İrem Azra Orhan cimnastik ve dans gösterisi sundular.

Müsabakalar sonunda sporculara madalya ve kupalarını Adalet Bakanlığı Adana Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adana cezaevi savcısı Necati Kazak,  Adana Açık Ceza Evi Müdürü Yusuf Aslanbaş ve diğer yetkililer veridi.

Dereceye giren sporcular şu şekilde

Bayanlar kategorisinde

1. Tuğçe Akarsu

2. Nuran Koç

3. Kadriye Şişman

4. Merve Bilaloğlu

Erkekler kategorisinde

1- Aytekin Koçak

2- Adnan Aksoy

3- Salih Berkyemez

4- Ayhan Akar

Mix kategorisinde

1- Merve Bilaloğlu -Aytekin Koçak

2- Tuğçe Akarsu - Mustafa Kapçı

3- Nuran Koç - Mehmet Ali Gümüş

En centilmenlik ödülüne  ise Yağız Ata Muslu layık görüldü.