“Yüzmenin Dışında İl Spor Merkezleri Ücretsiz Olacak”

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, öğrencilerin boş zamanlarını sporla değerlendirmeleri için 37 branşta “İl Spor Merkezleri” açacaklarını söyledi.

Ataşbak, altyapıyı güçlendirmek, sporu tabana yaymak için her yıl olduğu gibi İl Spor Merkezleri açacaklarını, bunun hazırlıklarının tamamlandığını ifade etti.

Yüzme havuzlarının bakım ve onarımlarının yapılarak sezona hazırlandığını, spor salonları ve diğer tesislerin eksiklerinin giderildiğini belirten Ataşbak, şöyle devam etti:

“Sporun tabanını okullar oluşturuyor. Öğrencilerin boş zamanını sporla değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için 37 branşta il spor merkezi açacağız. Yüzmenin dışında tüm branşlar ücretsiz olacak. İl Spor Merkezleri’nde diplomalı, deneyimli antrenörler görev yapacak. Hedefimiz, kulüplere ve milli takımlara yeni yetenekler kazandırmaktır. Son yıllarda 81 il arasında nüfus oranına göre il spor merkezlerine başvuran öğrenci sayısında Türkiye genelinde oldukça önemli bir konumdayız. Bu sezon da yoğun başvuru olacağına inanıyorum.”

Ataşbak, engelliler içinde spor merkezleri açılacağını, İl Spor Merkezleri’ne kayıtların başladığını, okulların da tatile girmesiyle antrenmanların 17 Haziran Pazartesi günü başlayacağını, 5-18 yaş öğrencilerin nüfus kâğıdı fotokopisiyle birlikte spor servisine, Yüzme branşı için ise Atatürk Yüzme Havuzuna başvurmalarını istedi.

HANGİ BRANŞLARDA İL SPOR MERKEZLERİ AÇILACAK?

Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Bisiklet, Bocce, Bowling, Dart, Boks, Cimnastik, Futbol, Gelişmekte Olan Sporlar, Güreş, Halter, Hentbol, Herkes İçin Spor, İzcilik, Judo, Kano, Karate, Kick Boks, Kürek, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç, Taekwon-do, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme, Fitness, Bilek Güreşi, Wushu, Yelken, Yüzme, Aikido, Yoga ve Diğer Spor Dalları.