Vali Demirtaş; “Geleceğin Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları Buradan Çıkacak”

Ödül Töreni öncesinde bir  konuşma yapan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, şunları kaydetti. “Öncelikle bugün bu salonda elde ettikleri başarılarla Adana’mızın göğsünü kabartan öğrencilerimizi ve onları müsabakalara hazırlayan değerli hocalarımızı yürekten kutluyorum.

Tüm evlatlarımızın spora karşı hissettikleri tutkunun, azmin ve kazandıkları başarıların ömür boyu sürmesini temenni ederken, sportif yeteneklerini akli melekelerle süslemelerini istiyorum. Bu bağlamda Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü bir kez daha hatırlatmakta yarar olduğunu düşünüyorum.

İnanıyorum ki, bayrağımızı göndere çektirip, istiklal marşımızı gururla söyleten geleceğin dünya ve olimpiyat şampiyonları Adana’dan çıkacaktır.

Sözlerimi noktalarken bir kez daha göğsümüzü kabartan sonuçlara imza atan evlatlarımızı, onları müsabakalara hazırlayan antrenörlerini ve saygıdeğer velilerini tebrik ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

 

Ataşbak; “Sporcularımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

Ödül töreni sonrasında görüşlerini dile getiren Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, sporcularının başarılarının altında yatan sebebin, disiplin ve çok çalışmak olduğuna vurgu yaptı. Ataşbak konuşmasına şöyle devam etti. “Yarınımızın güvencesi, geleceğimiz, sporcu gençlerimizle bugün birlikte olmaktan, Okul Spor Ödül Törenini sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Türkiye Şampiyonalarında derece yaparak buraya gelen sevgili öğrencilerimizi, Beden eğitimi öğretmenlerimizi, onları teşvik edip destekleyen Okul Müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlerimizi, emeği geçen velilerimizi tebrik ediyorum. Şunun bilinmesini istiyorum ki, hiçbir başarı tesadüf değildir. Evlatlarımızın elde ettikleri başarıların altında yatan en önemli etken, hiç şüphesiz disiplin ve çok çalışmaktır.  

Gençlerimiz, sportif faaliyetlerle boş zamanlarını daha etkin ve verimli geçiriyor, spor hayatlarına büyük tecrübe katarak müsabık sporcu olma yönünde ilerliyorlar. Kurum olarak bizler de tüm tesislerimizle gençlerimizin hizmetindeyiz. Her geçen yıl artan lisanslı sporcu sayımız otuz bin civarına yaklaşmıştır.

Bizler, öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerde de en önde olmasını ve bu alanlarda kendilerini yetiştirmelerini çok önemsiyoruz. Spor, her şeyden önce dostluk, kardeşlik demektir. Önemli olan bu müsabakalarda yarışmaktır. Sizler, bu medeni cesareti göstererek en güzel şekilde yarıştınız ve bu ödülleri almaya hak kazandınız.

Emeği geçen bütün beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize ve okul müdürlerimizin şahsında tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum.”

Türkiye Şampiyonasında dereceye giren takımlara ve sporculara ödülleri, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Milli Eğitim İl Müdürü Veysel Durgun tarafından verildi.