Gençlerin büyük ilgi gösterdiği yarışmaya, 190 bin mektup geldi. Milli mücadele dönemi ve bu sürece katkı sağlayan kişilerin konu alındığı yarışmada, değerlendirme, alanında uzman akademisyenler tarafından yapıldı.


Değerlendirme sonucunda, İllerde kategorilerinde dereceye girenlerde belirlendi. Adana’da 13-17 yaş kategorisinde Semanur Özdemir birinci, Kevser Çavğa ikinci, Sude Çınar üçüncü oldu. 18-21 yaş kategorisinde Fatma Atlan birinci, Ecem Barlıt ikinci, Fadime Durmaz da üçüncülüğü elde etti. 22-29 yaş kategorisinde ise Betül Sanal birinci, Reyhan Aydın ikinci, Nagihan Erdoğan üçüncü oldu.

Adana’da kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri, Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun tarafından verildi. Törende duygularını ifade eden Tosun şunları kaydetti. “Gençlerin milli ve manevi duygularını canlı tutarak; tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, tarih şuurunun toplumda yerelleşmesini sağlamak, dili doğru, etkin bir şekilde kullanmasını teşvik ederek okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış konu başlıklarında “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 Bin Mektup” sloganıyla Gençlerden Ecdada Mektup Yarışmasını düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza yürekten teşekkür ediyorum.  Yarışmada hedefimiz 100.000 mektup olmasına rağmen yarışmaya 522.190 rekor başvuru yapılmıştır. Bu da gösteriyor ki, gençlik ecdadının izinden yürüyor.

Komisyonların  değerlendirmeleri sonucunda Adana’mızdan dereceye giren arkadaşlarımıza ödüllerini takdim ettik. Ben yarışmaya katılan tüm gönlü güzel gençlerimizi tebrik etmek istiyorum. Bu ödülleri 82 milyon tek yürek olmuş milletimiz adına takdim ediyorum.”