Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı desteği ile projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Son olarak, ‘Personele Yönelik Arapça Dil Eğitimi’ ile ‘İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Proje Yönetimi Eğitimi Projesi’ imza altına alınan protokolle hayata geçirildi.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan projeler, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Çukurova Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Dr.Lütfi Altınsu tarafından imzalandı.

Ataşbak; "Projelerle İnsanlarımızın Yaşam Kalitelerini Yükseltmeyi Hedefliyoruz"

Protokollerin imzalanmasının ardından bir açıklama yapan Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü  Abdulkadir Ataşbak, projelerin hayata geçmesi ile hem ilimizde yaşayan Suriyelilerin, hem de kurum personellerinin  yaşam kalitelerinin artacağına vurgu yaparak şunları kaydetti.

"İlk Projemiz ‘Personele Yönelik Arapça Dil Eğitimi’dir. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 4 Nisan 2019 tarihi itibariyle Türkiye deki biyometrik verilerle kayıt altına alınan geçici koruma altında Adana İlinde yasayan Suriye uyruklu vatandaş sayısının 236 bin 901 kişi olduğunu tespit etmiştir.  Bu veri, toplam il nüfusunun %10,67'sine denk gelmektedir. Bu bilgiler Suriyeli vatandaş nüfusunun genel nüfus içerisinde önemli bir oranda olduğunu göstermekle birlikte, bazı gerçekleri ortaya koymaktadır.

TR62 bölgesinde yer alan Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, Teknik Destek Programı kapsamında Arapça eğitimi konusunda teknik destek talebimiz bulunmaktadır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerimizden hizmet ve eğitim alan Suriyeli vatandaşlarımızla doğru iletişim kurabilmek ve onlara daha iyi hizmet sunmak amacıyla hazırladığımız projede Suriyeli vatandaş, çocuk ve gençlerimizin hizmetlerine yönelik erişimlerinin kolaylaştırılması yolu ile yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak genel hedefimizdir.

Personele Yönelik Arapça Dil Eğitimi 2 Eylül tarihinden başlayarak günde 4 saat  36 iş günü Adana Gençlik Merkezinde  verilecektir. Eğitim ile Kurumumuz personelleri için Arapça dili eğitimi başlangıç seviyesinde başlatılacak olup; hedefimiz katılımcıların bu dili  orta düzeyde öğrenmelerini sağlamaktır.

İkinci Proje; ‘İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Proje Yönetimi Eğitimi Projesi’

İl Müdürü Ataşbak; protokol altına alınan ikinci projenin kurum personellerine yönelik, ‘İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Proje Yönetimi Eğitimi Projesi’ olduğunu belirtti. Abdulkadir Ataşbak bu projedeki hedeflerini de şöyle anlattı. “Adana Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü personelleri ile Adana Gençlik ve Spor İl  Müdürlüğü bünyesinde yer alan Gençlik Merkezinde görevli liderlerden oluşan 20 kişilik hedef gruba, günde 6 saat 4 gün süre ile eğitim verilecektir. Bu eğitim sayesinde personellerimiz proje hazırlama konusunda yeterli yetkinliğe sahip olacak, beklenen düzeyde mevcut kaynaklardan etkin ve yerinde kullanımı gerçekleştireceklerdir. AB fonları, hibe projeleri aracılığıyla bölgesel kalkınmaya mali destek yaratmak, personele yönelik teorik ve pratik uygulamaları içeren bilimsel ve bütüncül proje hazırlama tekniğini öğrenerek, farkındalıklarını arttıracak, nicelik ve nitelik olarak proje üretme yeteneklerini geliştirmeleri sonucunda bölgesel kalkınmaya ivme kazandırılacaktır. PCM Eğitimi verilecektir. Eğitimler interaktif yöntemlerle ve uygulamalı eğitimler olarak gerçekleştirilecektir. Ayrıca Eğitimler sonunda sertifikasyon işlemi gerçekleştirilerek belgelendirme sağlanacaktır.”

Projelerin imza protokolü esnasında, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Proje Koordinatörü Nida Kaya'da hazır bulundu.