Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, başarılı sporcu ve antrenörlere devletin tüm olanaklarını kullanacaklarını söyledi.

Hadi, Adana’da sırıkla atlama antrenör kursu ve milli takım kampına katılan sporcu ve antrenörleri makamında kabul etti. Hadi, son yıllarda tüm branşlarda olduğu gibi, sporların temeli ve anası sayılan atletizmde uluslararası arenada önemli başarılar elde edildiğini, ülkenin bu gibi başarılara ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.

Kendisinin de atletizm kökenli olduğunu, gençlik dönemlerinde milli formayı giydiği gibi, milli takımlarda antrenörlükte yaptığını hatırlatan Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

“8 yıldır Adana’da il spor müdürü olarak görev yapmaktayım. Atletizmin tüm sporların temelini oluşturduğu için bu spor dalına daha çok yatırım yaptık. 5. Kademe Atletizm Antrenör diplomasına sahip olmama rağmen, kentte görev yapan antrenörlerin antrenman programına ve işlerine asla karışmadım. Bizlerin göreve başarılı sporcu ve antrenörlere devletin tüm imkanlarını seferber etmektir. Başarıda ekip çalışmasına inanırım. Bizlerde ekibin bir parçası olarak tesis, malzeme, ulaşım, beslenme konusunda sonuna kadar destek veririz. Hiçbir ilde bulunmayan tesislere ve olanaklara sahibiz. Bizler sporcunun ve spor adamlarının hizmetkarıyız.”

Atletizm pisti, kamp eğitim merkezi, cimnastik salonunun yan yana olduğu Yüreğir Serinevler Kamp Eğitim Merkezi’nin tam bir sporcu kompleksi olduğunu ifade eden Hadi, “Konuklarımızı, Türk ve yabancı ülkelerin sürekli kamp yaptığı otel  konforunda Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nde rahat ettireceğiz. Federasyon Başkanı Fatih Çintimar’ın bizlere güvenerek antrenör kursu ve milli takım kampını kentimize vermesi nedeniyle teşekkür ederiz” diye konuştu.

-KAMP MÜDÜRÜ YAVAN: “ADANA KAMP İÇİN İDEAL BİR KENT”-

Adana’da başlayan Sırıkla Atlama Antrenör Kursu ve Milli Takım Kampı’nın Sorumlusu Vacip Yavan, Eski Milli Atlet, Antrenör ve İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin atletizm için bir şans olduğunu, Adana’nın kamp için ideal bir kent  konumunda bulunduğunu belirterek, “Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi sporcular için otelden daha huzur verici ve konforlu” dedi.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın eski milli atlet olmasının çok yararlarını gördüklerini belirten Kamp Müdürü Yavan, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yeni uygulama ile milli takım kamplarında bundan böyle farklı bölgelerden antrenörlerde katılarak kendilerini geliştirecekler. Adana’da ki kampta Sırıkla Atlama Milli Takımı’nı Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Oyunları’na, dünyaca ünlü olimpiyat madalyalı sporcu Sergei  Bubka ile çalışan deneyimli antrenör Aleksandry Symakhin hazırlamaktadır. Hem antrenör kursu, hem de kampımız çok verimli geçiyor. Başta İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi olmak üzere, Kamp Eğitim Merkezi çalışanlarına teşekkür ederim.”

Ziyarete, Aleksandry Symakhin, Kamp Müdürü Vacip Yavan, antrenörler İbrahim Halil Aydın, Ekin Kılıç, Abdullah Sarı, milli sporcular Yiğit Atalı, Süleyman Ulutaş, Ümit Sungur, Yusuf Karapınar, Buse Arıkazan, Elmas Seda Fırtına, Mustafa Tilki, Zeki Cem Tenekebüken, Mustafa Berkay Gürmeriç, Fatih Koca, Demet Parlak, Burak Yılmaz ve Dilan Erdemir katıldılar.