Bahçeşehir Koleji Spor Salonunda gerçekleşen müsabakalara birçok sporcu ve sporsever katıldı.

Müsabakalarda sporculara seslenen Spor Tırmanış Antrenörü İlyas Efe Cansu branş hakkında şu bilgileri verdi: Türkiye Dağcılık Federasyonu bünyesinde bulunan spor tırmanış özellikle ülkemizde son yıllarda gelişmekte olan, son iki yıldır okul sporları müsabakalarına eklenen bir spor dalı olmuştur. Spor tırmanış branşının önemi 2020 olimpiyatlarına eklenmesi ile daha da artmış ve dünya genelinde bu spora ne kadar önem verildiğinin de göstergesi olmuştur. İç ve dış mekânlarda, yapay duvarlar üzerine daha önceden belirlenen rotalarda sabitlenen tutamaklara tutunarak emniyetli, enine ve dikey olarak  yapılan tırmanış sporudur.

Spor Tırmanışı sporcularda iç disiplin, konsantrasyon, problem çözebilme yeteneği, zorluklarla başa çıkabilme yeteneği, fiziksel kuvvet ve devamlılık sağlaması, sporcular arası saygı sevgi ve rekabetin geliştirilmesi açısında önemlidir diyen Efe Cansu, Sporcuların Türkiye Dağcılık Federasyonu bünyesinde, federasyona bağlı dağcılık kulüplerinde yetiştirilmiş antrenörler eşliğinde eğitim alabileceğini de belirtti.

Turnuvaları yerinde takip eden Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Sorumlusu Ramazan Bahadır, antrenör İlyas Efe Cansu’ya emek ve katkılarında dolayı teşekkür etti.

Müsabakaların ardından Bahadır İle birlikte başarılı sporculara ödüllerini veren Cansu, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a da desteklerinden dolayı şükranlarını sundu