Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 8 yıl önce göreve başladığında Seyhan ve Yüreğir Gençlik Merkezleri’nde 250 olan üye sayısını 30 bine çıkarılmasını sağladığını söyledi.

Hadi, Yüreğir Serinevler Atletizm  Eğitim Merkezi Tesisleri’nde, Seyhan ve Yüreğir Gençlik Merkezleri’nin eğiticileri, lider ve üyelerinin yanı sıra velilerinin de katıldığı iftar yemeği öncesinde yaptığı konuşmada, Gençlik Merkezleri’nin önemine değindi.

Gençlik Merkezleri sayesinde öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştığını belirten Hadi, bilgi, görgü, kültür, aile düzeni, spor, sanat, ücretsiz gezi ve doğa kamplarıyla sosyalleştiklerini, vatanını, bayrağını seven, adet ve geleneklerine bağlı, topluma yararlı sağlıklı gençler yetiştirildiğini ifade etti.

-“MÜSLÜMANLARIN ALLAHA EN YAKIN OLDUĞU ZAMAN SECDEDİR”-

Etkinlikte konuşan Adana Müftüsü Arif Gökçe, gençlere öğütlerde bulundu. Teknolojiyi kullanmanın yararına inandığını ifade eden Gökçe, gençlerin bilgisayar ve telefonlara çok zaman ayırmalarından yakınarak “Makineleşmenin zirve yaptığı çağda gençler ibadetlerini ihmal ediyor” dedi.

Dünyada insanlara en fazla zarar veren sigara ve uyuşturucu ile herkesin mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen Gökçe, son yıllarda sigara ve uyuşturucu kullanmanın yaşının daha da düştüğünü ve bu nedenle ölümlerin arttığını, bunun yanlış arkadaş seçimi ile anne ve babaların sözünü dinlememenin yattığını vurguladı.

-PEYGAMBERLERİN YAŞAMLARINDAN ÖRNEKLER-

Peygamberlerin yaşamlarından örnekler veren Gökçe, şöyle devam etti:

“Son peygamberimiz Hz. Muhammed, henüz 17 yaşında iken Erdemli Fazilet Sevenler Derneği’ne üye olarak başta gençler olmak üzere topluma yararlı çalışmalar yapmıştır. Garip gureba, köle, kadın ve çocukları korumuş, toplumu güzele ve doğruya yönlendirmiş, haksızlığa uğrayanların yanında yer almıştır. Delikanlı çağını az hatayla geçirmenin yolu Hz Muhammed’in yaşamını ve Kur’an-ı Kerim’i iyi bilmek, anlamak ve özümsemekten geçer. Müslümanların Allah’a en yakın olduğu zaman secde ettikleri zamandır. Bu nedenle namazın önemini kavramalıyız. Tüm kötülüklerden uzaklaşmanın yolu ibadetten geçer. Akıl dinde çok önemlidir. Aklı olmayan dini olmaz”

İl Müftüsü Gökçe, İsrail’in, Gazze’ye saldırarak yaşlı, kadın, çocuk dinlemeden 400 kişiyi öldürdüğünü, buna tüm dünyanın tepki göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, yoğun işlerine rağmen gençlerle sohbet eden ve yararlı bilgiler aktaran İl Müftüsü Arif Gökçe’ye plaket takdim etti.

Daha sonra, Müftü Gökçe’nin yemek duasıyla iftara geçildi.

Etkinliğe, Gençlik Merkezleri üyeleri ve velilerinin yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürleri Kazım Tekin, Cemal Demirağ, Gençlik Spor Kulübü Eski yöneticisi Reşat Elgin, Seyhan Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ümran Öz, Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyüp Çelikoğlu katıldı.