Turnuva 27, 28, 29 ve 30 Mayıs tarihlerinde Yıldız ve Genç Erkekler ile Yıldız ve Genç kızlar kategorisinden 70 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Maçlar hakem gözetiminde gerçek zamanlı olarak oyuncuların birbirine karşı online oynaması ile yapıldı. Oyunculara telefon çekimi yapacak yardımcıları ile hakem bu yardımcılarla Whatsapp üzerinden canlı bağlantı yaptı. Yardımcılar oyuncuyu ve hedef tahtasını gösterdi atış esnasında atış çizgisini de çekim göstererek ve atış sonrasında bordu yakın çekimle göstermesi ile hakemin skoru kaydetmesini seklinde oyunlar tamamlandı.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı, Prof. Dr. Mutlu Türkmen, TBBDF Genel Sekreteri Eren Öztürk, TBBDF Teknik Koordinatör Şakir Erdem, Dart MHK Başkanı Abdulhamit Işıtan ve TBBDF Adana İl Temsilcisi Ertuğrul Ahmet Özdağ canlı bağlantı ile destek verdi.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı, Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Kovid-19 Pandemi sürecinde Dart, online olarak düzenlenen branşlardan biri oldu. Kapsamlı bir organizasyon düzenlediği için İl Temsilcimiz Ahmet hocama, desteklerinden dolayı Gençlik Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’a teşekkür ediyorum.” Dedi.

TBBDF Adana İl temsilcisi Ertuğrul Ahmet Özdağ, “Pandemi sürecinde evden çıkamayan gençlerimizle ‘Evde kal hareketsiz kalma’ sloganıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında online evden dart oynama turnuvası düzenledik.  Desteklerinden dolayı TBBDF Başkanı, Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, diğer Federasyon yetkililerimize, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak’a, hakem arkadaşlarımıza ve gençlerimize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak,” Bir sonraki turnuvaların normal koşullarda yapılmasını ümit ediyoruz. Turnuvasının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

Turnuva sonunda birincilere altın, ikincilere gümüş, üçüncü gelen sporculara ise bronz madalya verilecektir.                                                                 

Madalyalar sporcuların adresine gönderilecektir.