Adana’da kampa giren “U-13 Minikler Sutopu Milli Takım”ı teknik kadro ile sporcular ALS Hastalığı’na dikkat çekmek için 100. Yıl Yüzme Havuzu’nda kovalarca buzlu su döktüler.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, son günlerde yaygınlaşan ALS hastalığına dikkat çekmek ve hastalara yardımcı olacak maddi olanakları sağlamak amacıyla başlatılan (Ice bucket challenge) bir kova buz kampanyasına U13 Sutopu Milli takım ile birlikte destek verdiklerini söyledi.

Hadi,  tüm dünyada çığ gibi büyüyen hastalık karşısında herkesin duyarlı davranması gerektiğini, spor ailesi olarak bu gibi toplumsal olaylar karşısında seslerini duyurmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Hadi, Milli takımının 6 günlük kamp için Adana’yı tercih etmelerinden dolayı mutlu olduğunu, antrenman, ulaşım, konaklama gibi sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirterek başarılar diledi.

-MİLLİ TAKIM ANTRENÖR VE SPORCULARI  6 GÜNLÜK KAMPTAN MEMNUN-

Milli Takım Antrenörleri, Savaş Türk, Ömer Mıhçıkan ve Özgür Kahraman, değişik illerden gelen 23 sporcuyla Adana’da iyi olanaklarla kamp yaptıklarını, kendilerine destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür ettiler.

Savaş Türk,  minik sporcuların duyarlı davrandıkları için duygulandığını belirterek toplumun her kesiminin bu hastalığın önüne geçmek ve yardım toplamak için duyarlı olmaya davet etti.

Etkinlikte hazır bulunan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı Ali Duran Karakaya,  Sutopu Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ertunç Tansuğ, Yüzme Havuzları Amiri Selçuk Babacan da ALS hastalığına dikkat çektiler.

Konuşmalardan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile milli takım antrenörleri sporcuların üzerine içinde buz bulunan kovaları döktüler.

Sporcular daha sonra birlikte havuza girerek “Türkiye” diye slogan attılar.