Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kano ve kürek sporuna ciddi yatırım yaptıklarını, ancak Türkiye Şampiyonası’nda bunun karşılığını 3 kupa 29 madalya ile aldıklarını söyledi.

Hadi, 22-24 Ağustos tarihleri arasında Sakarya’nın Sapanca Gölü’nde gerçekleştirilen “Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası’’na katılarak önemli dereceler elde eden Adana Gençlikspor, Çukurova Üniversitesi ve Adana Kanospor Kulübü antrenörleri Tolga Çelik, Hatice Aydın, Sezgin Akdeniz ve Mehmet Şardaşlar ile sporcuları makamında kabul ederek başarılarından dolayı kutladı.

Kendisinin de eski sporcu olduğunu, ancak kötü koşullarda spor yaptığını, günümüzde gençlerin olanaklarının çok iyi olduğunu ifade eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Öncelikle Türkiye Şampiyonası’nda aralarında çok güçlü kulüplerin olmasına rağmen kürsüye çıkmayı başaran sporcuları, antrenörlerini ve velilerini kutluyorum.  Akdeniz Oyunları nedeniyle yaptığımız Albano Sistem Kano ve Kürek Parkuru sayesinde, Spor Genel Müdürlüğü Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi  (TOHM) olarak Adana’yı pilot bölge seçti.  Çukurova Üniversite ile koordineli çalışarak bu tesisleri Avrupa ölçülerinde faaliyete geçirdik. Sporculara yaptığımız ciddi yatırımların karşılığını Türkiye Şampiyonası’nda 3 kupa ve 29 madalya ile aldık. Ancak, ben yine bu başarıyı yeterli bulmuyorum. Hedefimiz Avrupa, dünya ve olimpiyat madalyaları olmalı.”

Sporcuların eğitimlerine de önem vermelerini,  öğretmen, antrenör ve anne ile babalarına karşı saygılı davranmalarını isteyen Hadi, bu gibi davranışların başarıyı olumlu etkileyeceğini de sözlerine ekledi.

-“BAŞARIYI HADİ’YE BORÇLUYUZ”-

Kano Federasyonu İl Temsilcisi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Tolga Özçelik, 4 antrenör 3 kulüpten toplam 35 kız ve erkek sporcuyla katıldıkları Türkiye Şampiyonası’nda önemli dereceler elde ederek Adana’nın sesini duyurduklarını ifade etti.

Başarıyı, kendilerine her konuda destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye borçlu olduklarını belirten Çelik, “Elbette sporcular ter akıtıyor. Antrenörler sporcuları en iyi şekilde yarışmaya hazırlıyor, ancak tesis, ulaşım, konaklama, malzeme ve diğer sorunların çözümünde bize en büyük desteği Fazlı Bayram Hadi vermektedir. Hadi, gittiğimiz müsabakaları yakından takip ederek yaptığımız derecelere varana kadar ilgilenmektedir.  Bu nedenle aldığımız kupa ve madalyaları Hadi’ye armağan ediyoruz” diye konuştu.

Tolga Çelik, müsabakaların bu sezon tamamlandığını, ancak TOHM kapsamında çalışmaları ara vermeden sürdürecekleri kaydetti.

-TOHM’DA Kİ SPORCULARIN BAŞARISI-

Sapanca’da dereceye giren TOHM’da ki  sporculardan derece girenler şöyle:

Ali Abdüsselam Yılmaz C1 büyük erkekler 1000  ve 500 metre Türkiye Birincisi

Öztürk Kuru K1 büyük erkekler 1000 metre Türkiye İkincisi

Mustafa Gülbahar  K1 büyük erkekler 500 metre  Türkiye İkincisi

Orhun Kaan Şendur K1minik erkekler 1000 ve 500metre Türkiye birincisi

Emir Kaan Okutan  K1 minik erkek 500 metre Türkiye Üçüncüsü

Sultan Koçak K1 Genç bayanlar 200 metre Türkiye üçüncüsü K2 1000-500 m ikincisi

Bilge köse K1 Minik bayanlar 1000 ve 500 metre Türkiye ikincisi

-DURGUNSU KANO TÜRKİYE ŞAMPİYONASI GENEL KLASMAN SONUÇLARI –

Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası Genel Klasman sonuçları şöyle:

Büyükler Kategorisi Türkiye İkincilik Kupası  Adana Gençlik ve Spor Kulübü

Genç Erkekler Türkiye İkincilik Kupası Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü

Genç Bayanlar Türkiye Üçüncülük Kupası Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü.