Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kentin ve ülkenin tanıtımına katkı sağlayan sporculara destek olacaklarını söyledi.

Hadi, Kıck Boks Federasyonu İl Temsilcisi Şehmus Baysal, antrenörler Naim Ayçiçek, Ahmet Alparslan Benli ve Erkan İdiğ ile İtalya’nın Rimini Kenti’nde gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası’nda 65 kiloda  şampiyon olan Elif Aybike Benli ile aynı turnuvada artı 70 kiloda Dünya ikincisi olan Fulya Ayçiçek’i makamında kabul ederek müsabakalar hakkında bilgi aldı.

Özellikle Dünya şampiyonu bayan sporcuların sayısının artmasının, diğer kadınları spora yönlendirdiğini ve model olduğunu ifade eden Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öncelikle sporda gelişmiş bir çok ülkenin sporcuları arasından Full Contact dalında Dünya şampiyonu olan Elif Aybike Benli ile artı 70 kiloda dünya ikincisi olan Fulya Ayçiçek’i kutluyorum. Kentimizi ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan sporculara destek olacağız. Şimdi her iki sporcumuza büyük görev düşüyor. Diğer bayanları da spora kazandıracaklar. Okulda, mahallede, diğer mekanlarda dünya şampiyonu kızlarımıza herkes farklı bakacak. Şampiyon sporcuların derslerinde de başarılı olacağına inanıyorum. Son yıllarda kentimizde ve ülkemizde Kıck Boks sporunda ki gelişmeler beni mutlu ediyor. İl Temsilcisi Şehmus Baysal ile sporculara hizmeti geçen antrenörlere, ayrıca gençleri spora yönlendiren velileri tebrik ediyorum.”

-BAYSAL: “TAŞKÖPRÜ’DE TÜRKİYE KICK BOKS ŞAMPİYONASI YAPILACAK”-

Kıck Boks İl Temsilcisi Baysal, Adana’da Ramazan Çiçek’ten sonra yıllar sonra Elif Aybike Benli’nin Dünya şampiyonası olmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek, başarılarının süreceğini kaydetti.

Adana’da Kıck Boks’ta sporcu ve kulüp sayasının sürekli arttığını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den tesis ve diğer konularda büyük destek gördüğünü ifade eden Baysal, şöyle devam etti:

“Adana’da ilk kez kulüplerarası Kıck Boks Şampiyonası’nı bizler başlattık. Geçmiş yıllarda çalışacak salon bulamazdık. Şu anda Nihat Geven ve Asım Savaş Spor Salonları’nda ikişer ring ile çalışmalarımızı yüksek tempoda sürdürüyoruz. Sistemli ve düzenli çalışmamızın meyvesini İtalya’da gerçekleştirilen dünya şampiyonasında gördük. Bu sezon uluslararası müsabakalar tamamlandı. Ancak, çalışmaları ara vermiyoruz. Yeni yılın başlarında Türkiye Kıck Boks Şampiyonası’na Adana’da tarihi Taşköprü üzerinde yapmayı hedefliyoruz. Bize her koşulda destek olan, istek ve taleplerimizi asla geri çevirmeyen Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür ederiz.”

Baysal, yerel yöneticilerin de başarılı sporcuları desteklemelerini beklediğini, Dünya Şampiyonu olan Elif Aybike Benli ile Dünya ikincisi olan Fulya Ayçiçek’e önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri toplantıyla anlamlı ödül vereceğini de sözlerine ekledi.