Adana Valisi Mustafa Büyük, kentteki sporcuların tesis yönünden şanslı olduğunu söyledi.

Vali Büyük, Yüreğir İlçesi’nde bulunan tesislerde incelemelerde bulunarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den bilgi aldı.

Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’ne gelen Vali Büyük, 2016 yılında Brezilya’da gerçekleştirilecek olan Olimpiyat Oyunları’na hazırlanan Atmalar Milli Takım Kamp Müdürü Mustafa Erol Karaca’dan bilgi aldı. Ayrıca,  sporcular ciritçi Fatih Avan ile Eda Tuğsuz, disk atmada Elçin Kaya, gülle Dilek Özada, çekiçte Özkan Baltacı’nın yanı sıra antrenörler İbrahim Halil Aydın, Göksel Dolgun ve İbrahim Kabal ile sohbet etti.

Hakkari bölgesinden milli atletler Tarık Dilbilir, Ömer Atalay ve Mazlum Alp ve antrenörleri Tülay Özcan Yavuz ile Sercan Yavuz ile yakından ilgilenen Vali Büyük, milli takım sporcularını Adana’da görmekten duyduğu memnuniyeti anlattı.

Milli Takım sporcuları ve antrenörler, Adana’nın hava koşulları, çalışma ortamı, kamp eğitim merkezinin 5 yıldızlı otel konforunda olması, sauna, fitness salonu, restoranın, cimnastik salonundan en iyi şekilde yararlandıklarını belirterek Başta Vali Büyük olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile ekibine teşekkür ettiler.

Vali Büyük,  sporcu ve antrenörlerin Adana’da gerçekleştirilen kamptan dolayı mutlu olmalarının kendini heyecanlandırdığını belirterek, “Adanalı sporcular tesis yönünden şanslı. Mevcut tesislerin yanı sıra 33 bin kişilik stat, 7 bin 500 kişilik spor salonu, yeni bir atletizm tesisleri ile 2 bin 500 kişilik kapalı yüzme havuzu ile kentimizi spor merkezi yapacağız” diye konuştu.

Cimnastik salonunda antrenman yapan minik sporcularla da sohbet eden Vali Büyük, çocuklarını spora yönlendiren ailelere teşekkür etti.

Bu arada,Vali Büyük'ün incelemeleri sırasında Gençlik ve Spor Şube Müdürleri Kazım Tekin ile Cemal Demirağ'da hazır bulundu.