TOPLANTIYA 300 KADAR BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ KATILDI

-GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ HADİ:

-“GENÇLİĞE YÖN VEREN İL SPOR MÜDÜRLÜĞÜ İLE İL MİLLİ EĞİTİM

MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK ET TIRNAK GİBİYİZ”

-“KENTİMİZDE BULUNAN 27 OKUL SALONUNUN BAKIM, ONARIM, BOYASINI

YAPARAK GENÇLİĞİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”

-MİLLİ EĞİTİM İL MÜDÜRÜ AKPINAR:

-“KENTİMİZDE CİDDİ BOYUTLARA ULAŞAN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

 

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, gençliğe yön veren Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Spor İl Müdürlüğü’nün et tırnak gibi olduğunu söyledi.

Hadi, Taşkent İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen “İl Okul Sporları Bilgilendirme Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Anayasanın 58 ve 59. Maddesi gereğince vatandaşlara spor yaptırmanın çabası içinde olduklarını, kendisinin eski bir sporcu olduğunu, 9 yıldır Adana’da görev yaptığını kaydetti.

Tüm branşlarının altyapısını yakından bildiğini, göreve geldiği günden bu yana Federasyon İl Temsilcileri ile koordineli çalıştıklarını, hakem ve antrenör kursları açılmasını sağladığını, lisanslı sporcu sayısının 12 binlerden 100 binlere çıkardığını belirten Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kentimizde mevcut tesislerimizin yanı sıra özellikle Çukurova ilçesinde atletizm pisti, kapalı yüzme havuzu, gençlik merkezi, çok kapsamlı spor salonu yapımına başlandı. Spor tesisi yapmak için yerel yöneticilerden arsa istiyoruz. Hava koşullarının mükemmel olduğu bölgemizde özellikle atletizm, hentbol, masa tenisi, kano ve kürek, okçuluk, cimnastik, halter ve diğer branşlarda her yıl milli takımlara yeni sporcular kazandırıyoruz. Bölgemizden birçok Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılan sporcular oldu. Elbette bunları tek başıma yapmadım. Personelimin yanı sıra, kadrolu ve fahri antrenör ile Beden Eğitimi öğretmenlerinin katkılarını inkar edemeyiz.”

-“POLİSE TAŞ ATAN ÇOCUKLARDAN AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLARI ÇIKARDIK”-

Okul, aile, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün gayretleriyle gençleri kötü alışkanlıklardan kurtardıklarını anımsatan Hadi, “Polise taş atan çocukları spora yönlendirerek Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılmalarını sağladık. Ahlaklı nesil yetiştirmede spor önemli bir araçtır. Gençliğe yön veren Milli Eğitim ile İl Spor Müdürlüğü et tırnak gibiyiz” dedi.

Toplantının yapıldığı Taşkent İlköğretim Okulu’na güreş minderi yardımında bulunduğunu, diğer okullara da olanaklar içinde malzeme yardımı yapacağını ifade eden Hadi, şunları söyledi:

“Adana önce kano ve kürek sporlarında Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi’ydi (TOHM). Başarılı çalışmalarımızın sonunda Spor Genel Müdürlüğü hava koşulları, organizasyon deneyimi, tesisleri göz önüne alarak atletizm ve yüzmede de TOHM olmamızı sağladı. Adana nüfus olarak sürekli gelişiyor. Bu nedenle yaptığım araştırmada 27 okulumuzun spor salonu olduğunu öğrendim. Bunların bazıları atıl ve kullanılamaz durumda. Bunların bakım, onarım boyasını yaparak gençliğin hizmetine açmayı arzuluyoruz. Hedefimiz, sağlıklı, ahlaklı, vatanını seven nesil yetiştirmektir.”

-AKPINAR: “OKULUN KALİTESİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİNDEN ANLAŞILIR”-

Milli Eğitim İl Müdürü Turan Akpınar, Kastamonulu olduğunu,  20 Haziran 2014 tarihinde göreve başladığını, 24 yıldır öğretmen, okul müdür yardımcısı, müdür, ilçe müdürü ve çeşitli yerlerde il müdürü olarak görev yaptığını, Adana’da da deneyimli İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin de çabalarıyla sporda projeler üreteceklerini anlattı.

Okul dönemlerinde kendi ve diğer okulların beden eğitimi öğretmenleri gördüğünde kendisine çeki düzen verdiğini belirten Akpınar, şöyle devam etti:

“Beden eğitimi öğretmenleri okulun olmazsa olmazlarının başında gelir. Okulun kalitesi beden eğitimi öğretmeninden anlaşılır. Çocuklar okula girerken, dağılırken, Cuma günleri İstiklal Marşı okunduğunda beden eğitimi öğretmenlerinin katkıları inkar edilemez. Özellikle engelli olan ve davranış bozukluğu bulunan, ayrıca kentimizde ciddi boyutlara ulaşan uyuşturucu ile mücadelede beden eğitimi öğretmenlerine büyük görev düşmektedir. Bir öğrenciyi derslerini de aksatmadan dengeli bir şekilde ne kadar çok sporla meşgul edersek, öğrenciyi mutlu ederiz ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırırız. ”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi ile Milli Eğitim İl Müdürü Akpınar, beden eğitimi öğretmenlerinin tesis, malzeme konusundaki sorunlarının çözümüne gerekli desteği sağlayacaklarını açıkladılar.

-NİDA KAYA OKUL SPORLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLERİ ANLATTI-

Konuşmalardan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Okul Sporları Birim Sorumlusu Nida Kaya, 300 kadar Beden Eğitimi Öğretmenine yaptığı sunumun yanı sıra okul sporlarında ki yeni değişiklikleri anlattı.

Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Senem Açıkgöz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulhalık Demir, Yüreğir Milli Eğitim İlçe Şube Müdürü Ayhan Dağlı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü Ortaöğretim Şefi Fatma Mutlu, Okul Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Kamil Dikici, Adana Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Kemal Kırım ile il ve ilçelerdeki beden eğitimi öğretmenleri katıldı.