İL SPOR MÜDÜRÜ HADİ: “SOSYAL SORUMLULUK GEREĞİ YAŞLI, HASTA VE BAKIMA MUHTAÇ KİMSELERE YARDIMCI OLMALIYIZ”

 

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, “Sosyal sorumluluk gereği yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç kimselere yardımcı olmalıyız” dedi.

Hadi,  Vali Mustafa Büyük’ün direktifleriyle Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamlarını sürdüren 30 kadar kadın ve erkek Huzurevi sakinine, Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nde kahvaltı verdi ve masaları ziyaret ederek yaşlılarla tek tek sohbet etti. Huzurevi sakinlerini Gençlik Merkezi üyeleri çiçek vererek karşıladı.

Herkes için yaşlılığın kaçınılmaz olduğunu ifade eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında birçok sportif etkinlik gerçekleştirdik. Bünyemizde faaliyet gösteren Seyhan Gençlik Merkezi’ndeki liderler ve gönüllülerin de katkılarıyla Huzurevi’nde yaşamlarını sürdüren 30 kadar büyüğümüzle birlikte olmak bizleri mutlu etti. Onlara kahvaltı ikram ettik. Aslında yemek bahane, amaç,  ayrı ayrı öyküleri bulunan büyüklerimize farklı bir gün yaşatmak. Hem tesislerimizi gördüler, hem de bizleri yakından tanıdılar. Toplum olarak sosyal sorumluluk gereği yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç kimselere yardımcı olmamız gerekir. Yaşlıların yaşamlarını kolaylaştırmak, günlerini huzurlu ve keyifli geçirmelerini sağlamak için herkesin duyarlı olması gerekir.”

-MİLLİ SPORCULAR HUZUREVİ SAKİNLERİYLE KAYNAŞTI-

Bu arada, Kamp Eğitim Merkezi’nde Olimpiyatlara hazırlanan Atmalar Milli Takımı’ndan Milli Ciritçi Fatih Avan ile Eda Tuğsuz, disk atmada Elçin Kaya, gülle Dilek Özada, çekiçte Özkan Baltacı’nın yanı sıra Milli Takımı Kamp Müdürü Mustafa Erol Karaca, antrenörler İbrahim Halil Aydın, Göksel Dolgun ve İbrahim Kabal da Huzurevi sakinleriyle sohbet etme fırsatı yakaladılar. 

-HUZUREVİ SAKİNLERİNE UYGULAMALI OLARAK EBRU SANATI ANLATILDI-

Seyhan Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllüleri, kahvaltıya katılan Huzurevi sakinlerine Ebru Sanatı’nı uygulamalı olarak anlattılar. Ebru Sanatı’na yatkın olan Huzurevi sakinleri, bunu en kısa zamanda öğreneceklerini ifade ettiler.

Etkinliğe, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Gülnur Özdemir ve diğer görevliler de katıldı.