Adana Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Hentbol Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Türkiye Hentbol Federasyonu Yıldız Kız Hentbol Türkiye Şampiyonası Adana’da gerçekleştirildi.

26-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen şampiyonanın final maçı Vali Dr. Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yüreğir Serinevler Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakada Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü ile karşı karşıya gelen Beta Transformatör Adasokağı Spor Kulübü 31-20’lik skorla şampiyon oldu.

Şampiyonayla ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali Elban “Öncelikle şampiyonada mücadele eden tüm spor kulüplerini tebrik ediyorum. Bu şampiyonaya Adana’mızın ev sahipliği yapmasından çok memnunuz. Kızlarımız başarılarıyla bir kez daha bizi gururlandırdı. İmkânsızlıklar içinden çıkarak azimleriyle büyük başarılara imza atan kızlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Adasokağı Spor Kulübümüzün başarılarının devamını diliyorum. ”dedi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Gökhan Sezer’in de katıldığı program, şampiyonada dereceye giren takımlara ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.