OLİMPİYATLARA SPORCU HAZIRLAYACAK OLAN MARTİN GROBOWSKİ:

-“DENEYİMLİ İL SPOR MÜDÜRÜ HADİ’NİN VE EKİBİNİN YÜZMEYE BAKIŞI VE YAKLAŞIMI SAĞLAYACAĞI ÇALIŞMA ORTAMI BAŞARIYA OLUMLU YANSIYACAK ”

-“2 MİLYON NÜFUSU AŞKIN ADANA’DA 4 YILLIK PROGRAMIN ARDINDAN FARKLI BRANŞLARDA EN AZ 100 ELİT SPORCU KAZANDIRACAĞIZ”

 

Almanya Eski Yüzme Milli Takımı Antrenörü Martin Grobowski, Almanya’da bile bulunmayan açık ve kapalı yüzme havuzlarına sahip Adana’da 2020 Olimpiyat Oyunları’na sporcu göndereceklerini söyledi.

Grobowski, Türk Milli Takımı Başantrenörü Hakan Eskioğlu ile Adana’ya gelerek, Atatürk ile 100. Yıl ile Rıza Salih Saray Yüzme Havuzları’nda incelemelerde bulunarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den bilgi aldı.

Açık ve kapalı yüzme havuzlarını, kompleks bünyesinde bulunan güvenlik kulübesi, otopark, 2  fitness salonu, sauna, soyunma odaları, duş, tuvaletleri düzenleme olarak çok beğenen ve hayranlığını gizleyemeyen Grobowski, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adana’nın yüzme ve sutopunda geçmiş yıllarda önemli başarılar elde ettiğini, hatta şu andaki Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan’ın Adana’da rekorlar kırdığını bana anlatmışlardı. Gerçeği söylemek gerekirse böyle düzenli birisi kapalı olmak üzere yan yana 3 yüzme havuzu, fitnesse salonu, sauna bulacağımı beklemiyordum. 2004 yılında Bonn, 2008 yılında Frankfurt’ta Almanya Milli Takım Antrenörlüğü yaptım. Orada bile bu denli kapsamlı tesis yoktu. Çok çarpıcı bir şey dikkatimi çekti. Sadece yüzme sporu yapanlar için 2 fitness salonu olması hayretime gitti. Çünkü Almanya’da fitness salonundan aynı anda 6-7 branşın sporcuları yararlanırdı. Almanya’da bile bulunmayan açık ve kapalı yüzme havuzlarına sahip Adana’dan ekip çalışmasıyla 2020 Olimpiyatları’na sporcu göndereceğimize inanıyorum.”

-“İL SPOR MÜDÜRÜ HADİ BÜYÜK FIRSAT”-

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin kent için büyük fırsat olduğunu ifade eden Grobowski,  şöyle devam etti:

“Fazlı beyi yeni tanıdım. Ancak, bana kendi döneminde yaptırdığı tesisleri gezdirirken bilgisi, deneyimi ve heyecanı, eski milli sporcu olması, antrenörün nelere ihtiyacı bulunduğunu bilmesi, anında çözüm önerileri getirmesi çok hoşuma gitti. Elbette, hava koşulları, tesisler önemli. Bir o kadar önemli olan ise çalışma arkadaşlarıdır. Bu nedenle, İl Spor Müdürü Hadi’nin ve ekibinin yüzmeye bakışı ve yaklaşımı, sağlayacağı çalışma ortamı başarıya olumlu yansıyacağına inanıyorum. Ayrıca, tatlı rekabet ortamında, genç yetenekleri keşfedeceğiz. 2 milyon nüfusu aşkın Adana’da 4 yıllık program içinde farklı branşlarda en az 100 elit sporcu kazandıracağız. Ayrıca, sporcuların gelişimleri bilimsel olarak ölçmek için Çukurova Üniversitesi’nden de yararlanacağız.”

Grobowski, kendisinin eski milli yüzücü olduğunu,  Köln Spor Akademisi’nde spor bilimi ve yüzme ile ilgili yüksek eğitim gördüğünü, Almanya ve Hong Kong’da antrenörlüğü sırasında yüzlerce Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Oyunları’na sporcu kazandırdığını, Adana ile Mersinli sporculara önemli yararları bulunacağını sözlerine ekledi.

-HADİ’DEN FEDERASYON BAŞKANI BOZDOĞAN’A TEŞEKKÜR-

İl Spor Müdürü Hadi, kano, kürek ve atletizmin ardından yüzmede Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) olmalarını sağlayan Adanalı, Milli ve Rekortmen Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan’a teşekkür etti. Hadi, Alman Antrenör Grobowski’nin Adana’da uzun süre kalması için ev kiralayacaklarını, rahat çalışma ortamı sağlayacaklarını, 9 antrenör, 40 görevliyle yüzme sporunu eski günlere kavuşturacaklarını belirterek, “ Kulüp ayrımı yapmadan herkes antrenör Grobowski’den en verimli şekilde yararlanacak. Yeterli potansiyele sahip kentimizden olimpiyatlara sporcular göndereceğiz” diye konuştu.

Alman Grobowski’nin aynı zamanda çevirmenliğini yapan Milli Takımlar Başantrenörü Hakan Eskioğlu, Adana’nın çok düzenli ve deneyimli bir antrenöre kavuştuğunu, bundan en verimli şekilde yararlanılması için gerekli desteği sağlayacağını kaydetti.

İncemeler sırasında Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilcisi Pervin Bulut, Türkiye’de Manş Deniz'ini ilk geçen kadın yüzücü Nesrin Olgun Arslan ile bölge antrenörleri katıldı.