KILIÇ: “ADANA SPOR TESİSİ ZENGİNİ, BUNA RAĞMEN YEREL YÖNETİCİLERİN DE  KATKILARIYLA YENİ SEMT SAHALARI KAZANDIRACAĞIZ”

 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Adana’nın spor tesisi zengini olduğunu, buna rağmen yerel yöneticilerin de katkılarıyla yeni semt sahaları kazandıracaklarını söyledi.

Bakan Kılıç’ı Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda,  AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, Vali Yardımcıları Cengiz Horozoğlu ve Şükrü Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi,  ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana Bölge Müdürü Abdulkerim Arıkan karşıladı. 2016 Brezilya Olimpiyat Oyunları’na hazırlanan Adanalı Milli Atletler Demet Parlak ile Zeki Cem Tenekebüken Bakan Kılıç’a çiçek verdiler.

AK Parti Yüreğir İlçe Kongresi’ne katılmak için bulunduğu Adana’da spor tesislerinde de incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den bilgi aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredilmesi düşünülen Yüreğir İlçesi’nde ki 41 dönümlük arazide incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, bu araziye Olimpik ölçülerde Kapalı Yüzme Havuzu ve 10 branşın yararlanacağı “Sporcu Fabrikası” niteliğinde  spor kompleksi ile semt sahaları yapılması aşamasında gerekli desteği sağlayacaklarını açıkladı.

Bakan Kılıç, yemek için gittiği restoranda karşılaştığı İstanbul Yeditepe Hentbol Takımı sporcularıyla sohbet etti. Ayrıca anı fotoğrafı çektirdi.

-ATLETİZM MİLLİ TAKIMI SPORCULARININ BAKAN HEYECANI-

İncelemelerde bulunmak için gittiği Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nde Bakan Kılıç’ı, tesislerde kamp yapan Atletizm Milli Takım antrenör ile sporcuları karşıladı. Tesislerde fitness ve cimnastik salonu, yatakhane, konferans salonu, yemekhane, tuvalet, banyo, sauna ve diğer birimlerde de incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, daha sonra sporcularla çay içti ve uzun süre hem sorunlarını dinledi, hem de sporculara başta doping olmak üzere bazı önerilerde bulundu.

Atletizm Milli Takımı antrenör ve sporcuları, ilk kez Gençlik ve Spor Bakanı’nın kendileriyle uzun süre sohbet ederek sorunlarını dinlemesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Bakan Kılıç’a teşekkür ettiler.

-BAKAN KILIÇ YAĞMUR ALTINDA YAPIMI SÜREN STADI İNCELEDİ-

Bakan Kılıç, daha sonra Sarıçam İlçesi’nde yapımı süren 33 bin kişilik stada yağmur altında giderek incelemelerde bulundu ve Vali Mustafa Büyük’ten bilgi aldı. Bakan Kılıç, Adana’nın spor tesisi zengini olduğunu vurgulayarak, “Yerel yöneticilerin katkılarıyla nüfusu sürekli artan Adana’da özellikle Yüreğir İlçesi’nde Doğankent, Solaklı, Çamlıbel ile Çelemli köy ve mahallelerinde semt sahaları yapacaklarını sözlerine ekledi.

-AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ ERDİNÇ, BAKAN KILIÇ’I YALNIZ BIRAKMADI-

Bakan Kılıç, daha sonra Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’nda kız ve erkek öğrencilerle sohbet etti.  İncelemeler sırasında AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç yalnız bırakmadı. Ayrıca, bazı incelemeler ve ziyaretler sırasında Vali Mustafa Büyük, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Cengiz Horozoğlu, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana Bölge Müdürü Abdulkerim Arıkan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan,Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk  ve  Gençlik ve Spor Şube Müdürleri , Mustafa Uyanık, Kazım Tekin, Cemal Demirağ, Mahmut Kır ile Murat Adıgüzel ve diğer yetkililer hazır bulundu.