Adana Veteran Karması; İzmir’in Urla İlçesi’nde gerçekleştirilen ‘Türkiye Veteran Kadın-Erkek Hentbol Turnuvası’nda, tüm rakiplerini yenerek namağlup Türkiye Şampiyonu oldu.

8 erkek, 6 kadın hentbol takımının katıldığı, Urla Yüksek Teknoloji Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvada, Adana Karması tüm rakiplerini mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı.

Kazım Tekin: “Kupa Sözümüzü Yerine Getirmenin Gururunu Yaşıyoruz”

Veteranlar Hentbol Turnuvası’na iddialı hazırlanarak gittiklerini belirten, Kafile Başkanı ve Antrenör Kazım Tekin açıklamalarına şunları ekledi. “Veteranlar Hentbol Turnuvası bu kez Hentbol Federasyonu Veteranlar Kurulu tarafından düzenlenmiştir. Bu nedenle Hentbol Federasyonu Başkanımız Uğur Kılıç başta olmak üzere; Veteranlar Kurulu Başkanı Ayten Altun ve Şükrü Özhan ile Veteranlar Platformu Başkanı Ahmet Türe’ye şükranlarımı sunuyorum.

Büyük çoğunluğu Deplasmanlı Ligde uzun yıllar Çukobirlikspor forması giyen, benim de öğrencilerim olan sporcularla bu turnuvaya katıldık. Çok çekişmeli maçlar oynadık. Arkadaşlarımın üstün gayreti ve özverileri ile tüm maçlarımızı kazanarak Türkiye Şampiyonu olmayı başardık. Biz bu turnuvaya giderken kupayla döneceğimiz sözünü vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirerek, Adana’mızı en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bizlere her anlamda desteğini esirgemeyen Adana Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Muzaffer Çintimar’a da teşekkür ediyorum.”

Muzaffer Çintimar: “Hentbolun bu şehirde büyük bir aile olduğunu görüyorum”

Adana Hentbol Veteran Karması takımını tebrik eden, nazik ziyaretleri için de teşekkürlerini sunan İl Müdürü Muzaffer Çintimar, konuşmasına şöyle devam etti: “Şehrimizi en iyi şekilde temsil ettiğinizi beyan ediyorsunuz, bunu da kupayla taçlandırarak ortaya koydunuz. Bilindiği gibi hentbol şehrimizin vazgeçilmez tutkularından bir tanesi. Öncelikli spor branşları içerisinde yer aldığını biliyorum. Geçmişten bugüne kadar hentbol sporuna emek vermiş, katkı sunmuş büyüklerimin aramızdan ayrılanlarına rahmet diliyorum, aramızda olanları da takdirle yâd ediyorum.

Ben Adana’da hentbolun büyük bir aile olduğunu görüyorum. Bugüne hentbol sporunu yapan insanların eğitim ve spor hayatlarında çok başarılı olduklarını görüyorum. Bu çok güzel bir haslet ve çok güzel bir özelliktir. Buradan Adasokağı Kadın Hentbol Takımımıza da bir parantez açmak istiyorum. Son yıllarda elde ettikleri başarılarla Süper Lige yükselen kızlarımız, kimseye bağımlı olmadan kendi ayakları üzerinde duracak çocuklarımızdır. Bu vesileyle onları da tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.”