GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ HADİ:“GÜNÜMÜZDE SPORCULAR ÇOK ŞANSLI, KOŞTUĞUMUZ DÖNEMLERDE

MALZEME, BESLENME, TESİS YOKTU ANCAK KAZANDIĞIMIZ MADALYALAR ANLAMLIYDI”

-MİLLİ ATLET CETİNEL: “DOPİNG YAPAN ARKADAŞLARIM ÖLDÜ, BEN DÜZENLİ ANTRENMAN YAPTIM İYİ BESLENDİM 8 KEZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDUM 2 OLİMPİYATA KATILDIM”

 

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, spor sayesinde sağlıklı kaldığını, çevre edindiğini ve hepsinden önemlisi il spor müdürü olduğunu söyledi.

Hadi, Atletizm Federasyonu tarafından Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Çocuk Atletizm Semineri”nde yaptığı konuşmada, köy dağlarda antrenman yaptığı dönemlerde vatandaşların babasına “Oğlun kafayı yemiş” dediklerini, ancak bunlara takılmadan çok çalışarak her şeyi elde ettiğini kaydetti.

Hedeflediği her şeyi büyük sabır göstererek sahip olduğunu dikkati çeken Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“7 kardeşi bulunan dar gelirli bir aileden gelmekteyim. Spora küçük yaşlarda başladım. Özellikle köyde dağlarda koştuğum için bana deli gözüyle bakarlardı. Bunlara hiç takılmadım. Önce iyi sporcu olacağım dedim ve oldum. Okullar ve kulüplerde önemli dereceler elde ettim. 1980 yılında ünlü Avrasya Maraton’un da ikinci oldum. Sonra Galatasaray’a transfer oldum. İyi antrenör olacağım dedim oldum ve yüzlerce sporcuyu milli takımlara kazandırdım. Sonra Gençlik ve Spor İl müdürü olacağım dedim ve oldum.  1980 yılında Konya’da memur olarak  başladım, sırasıyla 5 yıl Nevşehir, 7 yıl Zonguldak, 4 yıl Çorum, 4 yıl Sakarya, 2 yıl 8 ay Osmaniye, 3 yıl kadar yeniden Konya ve 9 yıldır Adana olmak üzere başarıyla il spor müdürlüğü yaptım. Gittiğim her bölgede atletizmi sevdirdim.  Spor sayesinde sağlıklı kaldım. Çevre edindim ve İl Spor Müdürü oldum. Günümüzde sporcular çok şanslı, koştuğumuz dönemlerde malzeme, beslenme ve  tesis yoktu. Ancak kazandığımız madalyalar anlamlıydı.”

Adana’da kendi döneminde atletizm pisti ile kamp eğitim merkezi oluşmasını sağladığını, yeni tesislerin yapıldığının altını çizen Hadi, kentte bulunan 27 okulun, parke, boya, badana, soyunma odaları ve  elektrik sorununu çözümleyerek en verimli şekilde yararlanılmasını sağladığını anlattı.

-ATLETİZMDE ADANA’DAN OLİMPİYATLARA GİDEN TEK SPORCU-

Etkinlikte konuşan milli sporcu Mehmet Çetinel, kısıtlı olanaklarla rağmen çok çalışarak Adana’dan olimpiyat oyunlarına katılan tek sporcu olduğunu açıkladı.

Ailesinin geçimine katkı sağlamak için birçok işte çalıştığını, aynı zamanda kötü malzemelerle spor yaptıklarını, beyaz atlet ile şortu, annesine boyatarak  renkli olmasını sağladığını, yaşamı boyunca asla doping yapmadığını ve yapanlara çok kızdığını belirten Çetinel, “Doping yapan arkadaşlarım öldü. Ben 79 yaşındayım. Düzenli antrenman yaptım, iyi beslendim 8 kez Türkiye şampiyonu oldum. Birçok Balkan, Akdeniz Oyunları ve uluslararası müsabakalarda önemli dereceler elde ettim. Roma ve Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na katıldım.  Kıza mesafede en başarılı sporcuydum.  Milli formayı giymek herkesin rüyasıdır. Ben formayı şerefimle uzun yıllar taşıdım” diye konuştu.

Eski milli atlet ve antrenör Mehmet Türkan da spor yaşamında ki unutamadığı olayları anlattı.

-AYAZ: “GENÇ SPORCULAR ESKİ SPORCULARI MODEL ALMALI”-

IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü eski rekortmen ve milli atlet Necdet Ayaz, genç sporcuların eski milli sporcuların başarı öykülerini kendilerine model almasını gerektiğini belirterek, kendi sporculuk dönemlerinden örnekler verdi.

Necdet Ayaz, konuşmalardan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Mehmet Çetinel’e plaket verdi ve anı fotoğrafı çekildiler.

2 gün süren etkinlik kapsamında Dr. Ahmet Pekel çocuk atletizmine giriş, duyarlı evreler ve okullar,, Ankara Üniversitesi’nden Çocuk Psikolojisi  konusunda Doç. Dr. Perican Bayar, dopingle mücadele konusunda ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dopingle Mücadele Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner katılımcılara bilgiler aktardı.

120 BESYO öğrencisi ve antrenörün katıldığı etkinlikte katılımcılara sertifika dağıtıldı