Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, 22-23 Kasım tarihlerinde sezonun ilk atletizm yarışmalarının yapılacağını söyledi.

Uğur, Yüreğir İlçesi Serinevler Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek yarışmalara 16 yaşaltı, yıldız ve gençlerde bayan ve erkeklerde koşular, atmalar ve atlamalar branşlarında 200 sporcunun katılmasını beklediklerini kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den büyük destek gördüklerini ifade eden Uğur, şöyle devam etti:

“Adana, kano, kürek ve yüzmenin yanı sıra atletizmde de Spor Genel Müdürlüğü tarafından, atletizm kökenli  İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin de katkılarıyla Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) olduk. Böylece sorumluluğumuz arttı. Adana iklim olarak 12 ay atletizm sporu yapmaya elverişli. Bunun yanı sıra özerk atletizm pistine sahibiz. Yakın gelecekte İkibinevler Mahallesi’nde yapımı süren atletizm pistinin hizmete girmesiyle daha çok sporcu ve kulübün atletizm yapmasını sağlayacağız. Potansiyel olarak da Adana’da iyi sporcular bulunuyor.  Hedefimiz, kentimizden milli takımlara daha çok sporcu kazandırmaktır.”

-BÖLGEMİZDE ATLETİZM ANTRENÖRLERİ ÖZVERİYLE GÖREV YAPIYOR-

İl Temsilcisi Uğur, potansiyelin yoğun olduğunu atletizm antrenörlerinin özveriyle  görev yaptığını belirterek,  Ali Atakişi, Yunus Karakaş, Tuba Hadi, İbrahim Halil Aydın, Ahmet Dalak, Serdar Kadıoğlu, Nuray Sev Özdemir, Necip Mehmet Gardiyanoğlu, Mehmet Kadak, Ali Gülengil, Cemgil Karakaş,  Volkan Tugay ve Mustafa Kula’ya teşekkür etti.

-ADANALI SPORCULAR TÜRKİYE SALON ŞAMPİYONASINA HAZIRLANACAKLAR-

Uğur, hafta sonu gerçekleştirilecek müsabakalarda dereceye giren sporcuların Gençlikspor bünyesi altında 31 Ocak-1 Şubat tarihlerinde İstanbul’da Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu’nda Türkiye Yıldızlar Salon Şampiyonası’na, 7-8 Şubat tarihlerinde aynı salonda Türkiye 16 yaşaltı Salon Şampiyonası, 14-15 Şubat tarihlerinde aynı salonda Türkiye Gençler ve Büyükler Salon Şampiyonası’na katılacaklarını belirterek, “Altyapıda faaliyet gösteren sporcuların güçlü bölgelere rağmen madalyalarla döneceklerine inanıyorum. Asıl hedefimiz, İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin desteğiyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na sporcu göndermektir” diye konuştu.