Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, sezonun ilk atletizm yarışmalarının yapıldığını söyledi.

Uğur, Yüreğir İlçesi Serinevler Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen yarışmalara 16 yaşaltı, yıldız ve gençler bayan ve erkeklerde koşular, atmalar ve atlamalar branşlarında 86'sı kız toplam 202 sporcunun katıldığını kaydetti.

Yeni sezona hazırlanmak açısından önemli bir yarış olduğuna vurgu yapan Uğur, " Müsabakalara katılımın yüksek olması bizleri sevindirdi. Sporcularımızı en iyi şekilde hazırlıyoruz. Bu sezonun tüm sporcu, hakem ve antrenörlere başarı getirmesini temenni ediyorum" dedi.

-“ADANA’DAN OLİMPİYATLARA 3 SPORCU GÖNDERMEYİ HEDEFLİYORUZ”-

Atletizm Federasyonu Başkanı Eski Milli ve Rekortmen Atlet Fatih Çintimar ile Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin destekleriyle Adana’nın Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi  (TOHM) olduğunun altını çizen Uğur, “2016 Brezilya Olimpiyat Oyunları’na Adana’dan en az 3 sporcuyu göndermeyi hedefliyoruz. Bize güvenen ve inanan büyüklerimize layık olacağız” diye konuştu.

Müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Şube Müdürleri Kazım Tekin ile Cemal Demirağ'da takip etti.

Bu arada, müsabakalara yarın da devam edileceği açıklandı.