Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın  (KOSGEB)  projesi sayesinde  gençlerin ufkunun gelişeceğini söyledi.

Çakır,  Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan toplantı odasında 28 girişimcinin  sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, gençlerin aldığı belge sayesinde kendi işini kuracağını, bunun bir fırsat olduğunu kaydetti.

Eğitimden başarıyla geçen 18-29 yaş grubu 28 kursiyerin sertifikalarını almaya hak kazandığını ifade eden Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gençlik Spor Bakanlığı ile KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen proje sayesinde gençler kendi işini kuracak. Girişimcilik kişinin kendini keşfetmesidir. Sertifikayı almaya hak kazanan gençlerin küreselleşen dünyada ufku açılacak. Geleceğe farklı bakacaklardır. Gençlerin  bu belgenin hakkını vereceğine inanıyorum. Hiçbir zaman dar görüşlü olmayın. Burada emeği geçen başta Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve ekibine KOSGEB yetkililerine teşekkür ederim.”

-HÜKÜMETİMİZ GENÇLERİ ÖNEMSİYOR-

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 53 yıldır, sporcu, antrenör, yönetici olarak sporun içinde olduğunu, bu hükümet döneminde gençlerin çok önemsendiğini ve destek gördüğünü ifade etti.

Hadi, Vali Mustafa Büyük ile Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’dan her konuda destek ve yakınlık gördüklerini, projeye katılan kursiyerlere, ders veren Öğretim Üyesi  Yrd. Doç.  Dr. İbrahim Efe Efeoğlu ile diğer hizmeti geçenlere teşekkür ederek, gençlerin hedeflerinin büyük olmasını istedi.

-YRD. DOÇ. DR. EFEOĞLU: “SERTİFİKA ALANLAR KENDİ İŞİNİ KURACAK”-

Kurs Sorumlusu Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Efe Efeoğlu, geçen yıl 250 bin kişinin bu faaliyetten yararlandığını ancak bu sayının yüzde 7’ sinin kendi işini kurduğunu söyledi.

Efeoğlu, işi ciddiye alan bir kursiyerlerle ders yaptıklarını ve keyifli zaman geçirdiklerini belirterek, emeği geçen Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve ekibine, KOSGEB ile Adana Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ümran Öz ve Gençlik Lideri İhsan Sekban’a teşekkür etti.

Ayrıca, konuşmalar sonrası sertifikayı almaya hak kazanan girişimcilere belgelerini Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Şube Müdürü Mahmut Kır, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Efe Efeoğlu ile Adana Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ümran Öz dağıttı.