Yüzme Federasyonu faaliyet programında olan “Anadolu Yıldızlar Ligi C Grubu Akdeniz Müsabakaları” Adana’da tamamlandı.

Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Pervin Bulut, Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen müsabakalara 7 il den toplam 141 sporcunun katıldığını söyledi.

Bulut, yapılan yarışların çok çekişmeli geçtiğini, gelen konuklara Adana misafirperverliğini gösterdiklerini, kentlerine mutlu döndüklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Adana’nın yanı sıra Antalya, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman ve Mersin il karmalarından oluşan 141 sporcu kıyasıya mücadele etti. 2 gün süren müsabakalarımız sorunsuz tamamlandı. Antalya karması 408 puanla birinciliği elde etti. Müsabakada Adana karması 387 puanla ikinci, Mersin karması da 334 puanla üçüncü oldu. Ayrıca, dereceye giren ilk altı takım 21-23 Şubat tarihleri arasında Osmaniye’de düzenlenecek Yarı Final birinci ayağına katılmaya hak kazandı. Final müsabakaları ise 21-23 Mart tarihleri arasında Aksaray’da gerçekleşecek.”

Bu arada, müsabakaları Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ve Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi (TOHM) Yüzme Antrenörü Martin Grabowski de yakından takip etti.

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAFİLELERE YEMEK VERDİ-

Müsabakaların ilk gün sonunda Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından  Le Grand Otel’de sporcu, hakem, antrenör ve yöneticilere yemek verildi. Bulut, “Yemeği düzenleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ve yemekte bizleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan’a teşekkür ederim” diye konuştu.