Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu İl Temsilci tarafından ortaklaşa düzenlenen  " Salon Şampiyonası  Atletizm İl Birinciliği" ne  farklı kategorilerde  4 kulüpten 163 sporcu katıldı.

Yüreğir Serinevler Atletizm Pist'inde  gerçekleştirilen yarışmalarda sporcular yüksek atlama ,uzun atlama , üç adım ,gülle atma, sırıkla atlama,60 Engel,200,300,400,800,1000,1500 ve 3000 metre kategorilerinde mücadele  ettiler.

Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, “Salon Şampiyonası Atletizm İl Seçmeleri”nde sporcuların  16 yaş altı A-B grubu ,Yıldız, Genç  ve  Büyükler kız ile erkek  kategorilerinde yarıştılar. 27-28 Ocak tarihlerinde 16 yaş altı (A) ile Yıldızlar takımı yarışacaklar, 6-7 Şubat tarihinde 16 yaş altı (B) grubu, 14-15 Şubat tarihlerinde ise gençler ve büyük sporcular İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası ‘nda kentimizi temsil edecekler" diye konuştu.

Seçmelere kulüplerin gösterdikleri önemin kendini memnun ettiğini ifade eden Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Amacımız atletizm branşını alt yapıya yaymaktır. Bu tip müsabakalar sporcular açısından çok önemli. Hedefimiz, atletizm sporunu sevdirmek, tabana yaymak ve geliştirmektir. Burada barajı geçen sporcular İlimizi en iyi şekilde temsil edecekler. Seçmelerde başarılı olan 15 i bayan 22 erkek sporcu ve 2 kafile başkanı, 8 çalıştırıcı toplam 47 kişilik ekip ile gidilecek. Türkiye Şampiyonası’ndan madalya ile döneceğimize inanıyorum.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den tesis, malzeme konusunda büyük yardım gördüklerini belirten Uğur,  tüm sporculara, hakem, öğretmen ve antrenörlere katkılarından dolayı  teşekkür etti.

-MADALYA BEKLENEN SPORCULAR-

İstanbul’da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonasında madalya beklenen sporcuların isimleri şu şekilde:

16 Yaş Altı A Grubu  Kızlar : Seda Pınar, Esra Baran, Ecem Tenekebüken, Edanur Bozkurt

16 Yaş Altı A Grubu Erkekler: Ramazan Gül, Doğukan Uysak, Samet Sağlam, Veysel Tunç, Yasin İşcan, İsmet Sağlam

Yıldız Kızlar: Gülşen Yıldırım, Yaren Kurtay

Yıldız Erkekler: Kayhan Özer, Serhat Kabadayı, Mustafa Ceyran, Muhammet Hanifi Tanırıkulu

Genç Erkekler: Zeki Cem Tenekebüken

Büyükler: Burak Yılmaz