FEDERASYON BAŞKANI PROF. DR. MENGÜTAY:“SAKARYA VE ADANA TOHM’A KAYITLI SPORCULARDAN GELECEK İÇİN ÇOK UMUTLUYUM”

-“İTALYA’DA BARAJI AŞARAK 2016 BREZİLYA OLİMPİYAT OYUNLARINA 6 SPORCU İLE GİTMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Adana’nın kış antrenmanı  ve yarışları için vaz geçemeyecekleri bir merkez olduğunu söyledi.

Mengütay, geçen hafta sonu Seyhan Baraj Gölü Çukurova Üniversitesi Kayıkhanesi’nde gerçekleştirilen “Milli Takım Seçmeleri” için bulunduğu Adana’da yaptığı açıklamada, daha önceleri Kürek Federasyonu’na bağlı olarak faaliyet gösteren kano sporunun Türkiye’de 12 yıllık bir geçmişinin bulunduğunu, yeni gelişmekte bir spor olduğunu kısa zamanda önemli başarılar sağlandığını kaydetti.

Adana’da yapılan seçmelere kulüp sporcularının yan sıra Sakarya ve Adana’da Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi’ne (TOHM) kayıtlı sporcuların katıldığını ifade eden Mengütay, şöyle devam etti:

“Adana hava koşulları, Seyhan Baraj Gölü’nün durgun ve berrak olması, çağdaş tesislerin yanı sıra deneyimli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin sayesinde kış antrenmanları ve müsabakaları için vaz geçemeyeceğimiz bir merkez konumundadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü’nün çabalarıyla oluşturulan Adana ile Sakarya’da ki TOHM’a kayıtlı sporculardan 2016 ve 2020 olimpiyatları ve gelecek için çok umutluyum.  Özellikle Adana’da ki tesislerde Türk ve yabancı sporcuların birlikte antrenman yapmasını sağlayarak sporcuların gelişmelerini sağlıyoruz. Adana’da ki seçmelerde başarılı olan sporcular Antalya’da ki kampa katılmaya hak kazandılar. Farklı bölgelerde antrenman ve yarışlar yaparak, rekabetin yanı sıra sporcuların monotonluktan kurtarmayı hedefliyoruz.”

-“OLİMPİYATLARDA 48 MADALYA DAĞITILACAK”-

2016 Rio De Janeiro’da gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları’nda 48 madalyanın dağıtılacağını, şimdiye dek tarihimizde kanoda hiç olimpiyat madalyası kazanılmadığına dikkat çeken Mengütay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“17. Mersin Akdeniz Oyunları’nda yine Adana’da ilk kez Serhat Kadir Yılmaz ile Çağrıbey Yıldırım ikilisinin üstün çabasıyla bronz madalya kazanmayı başardık. Tüm hazırlığımızı Ağustos ayında İtalya’nın Milano Kenti’nde gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat Barajı yarışlarına göre yapıyoruz.  İtalya’da ki barajı aşarak Rio Olimpiyatları’na en az 2 ile 6 arasında sporcu ile gitmeyi hedefliyoruz. Barajı bizim gibi geçmeyi düşünen Avrupa ülkelerinin yanı sıra Avusturalya, Kore, ABD, Güney Afrika ve Çin gibi güçlü ülkelerde bulunuyor.  2020 Tokyo Olimpiyatları’na daha kalabalık sporcularla gideceğiz.”

Üniversitelerle koordineli çalışarak hakem ve antrenör eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Mengütay,  Fatih Demirci ile İlhan Şerif Aykaç isimli uluslararası hakemlerin yurtdışında görevler almalarından dolayı mutlu olduğunu, bu sayıyı artıracaklarını sözlerine ekledi.